Για την προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο για την ενεργοποίηση της ΒΙΠΕ Φλώρινας μίλησε την Τρίτη 2 Μαρτίου ο Πρόεδρος Σάββας Σαπαλίδης στο ράδιο Λέχοβο 97.1

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν από την Δευτέρα και θα συνεχιστούν σήμερα είπε ο κ Σαπαλίδης ώστε να δούμε τα αιτήματα των επιχειρηματιών με στόχο να ενεργοποιηθεί η βιομηχανική περιοχή που κλείνει 37 χρόνια λειτουργίας.

Η ΒΙΠΕ Φλώρινας είχε 28 επιχειρήσεις και σήμερα λειτουργούν 8, θέλουμε να έρθουν επενδυτές και να γίνει το «χερσαίο λιμάνι» η πύλη των δυτικών Βαλκανίων τόνισε ο κ Σαπαλίδης.

Το τραίνο περνά και «ξύνει τους τοίχους» δεν αξιοποιείτε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας θα μπορούσαν να διακινούνται προϊόντα στη κεντρική Ευρώπη μέχρι και τη Ρωσία.

Ο κ Σαπαλίδης αναφέρθηκε ακόμη στο βιοτεχνικό πάρκο στο Αμύνταιο στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο που φέρνει ήδη τους πρώτους καρπούς όπως η κατοχύρωση της πιπεριάς της Φλώρινας.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Φλώρινας τόνισε ότι η ενίσχυση των επιχειρήσεων έπρεπε και πρέπει να γίνει με τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, αυτή είναι και πρόταση του ΕΒΕ.

Έχουμε χάσει ήδη το εμπορικό τμήμα λόγω μνημονίων,covid 19 τώρα έχουμε και την απολιγνιτοποίηση, η επόμενη μέρα θα είναι η πιο δύσκολη και δεν γνωρίζουμε ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν. Ήρθε η ώρα των λύσεων, τόνισε ο κ Σαπαλίδης.