
Κείμενο: Γεωργία Σκονδράνη
«Είμαστε σε χειρότερη κατάσταση ακόμη και από όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Έπειτα από 10 χρόνια που τη βιώσαμε, τώρα με την πανδημία είμαστε πιο χάλια οικονομικά από ποτέ» δήλωσε στο speedynews ο πρόεδρος του Σωματείου ταξί Θεσσαλονίκης Κλίμης Λεοντιάδης.
Με αφορμή την διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μερίδα συναδέλφων οδηγών ταξί για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ο κ. Λεοντιάδης είπε πως η κυβέρνηση τους βοήθησε με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή «αλλά δυστυχώς δεν την πήραν όλοι οι οδηγοί καθώς τα μόρια τους δεν επαρκούσαν. Και μην ξεχνάτε πως τα χρήματα αυτά είναι ένα δάνειο στην ουσία. Προσωπικά εμείς ζητάμε μια οικονομική ενίσχυση από το κράτος για να αποζημιωθούμε για τον περιορισμό των ατόμων που παίρνουμε στο ταξί λόγω της πανδημίας» είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να σωθεί η κατάσταση και με αυτήν την ενίσχυση που ζητάνε γιατί η ζημιά που πάθανε είναι μεγάλη.
«Τώρα παίρνουμε μόλις δυο άτομα στο αυτοκίνητο. Πριν παίρναμε μόνο ένα. Για μια οικογένεια με 4 άτομα το ταξί έγινε απαγορευτικό. Δεν έπαιρναν. Ή ακόμη και 3 φίλοι, πως θα εξυπηρετηθούν; Πολλά χαμένα δρομολόγια» τόνισε ο κ. Λεοντιάδης και δήλωσε πως είναι κατανοητό το μέτρο των 2 ατόμων λόγω της πανδημίας και της κοινωνικής απομόνωσης και πως τηρούνται όλα τα μέτρα μέσα στο ταξί. «Αλλά πάθαμε μεγάλη ζημιά. Μεγαλύτερη και από την οικονομική κρίση» τόνισε ο πρόεδρος.
Όσον αφορά τις σημερινές διαμαρτυρίες ο πρόεδρος είπε πως σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα έχουν επικοινωνήσει με το υπουργείο Οικονομικών αλλά «δεν τους ακούνε» όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος. «Το υπουργείο είναι κάθετο στις απόψεις του. Μας έδωσαν την Επιστρεπτέα και τελείωσε. Τίποτε άλλο». Σχετικά με το πως συντηρείτε ο κλάδος και τι γίνετε με την κίνηση αυτό το διάστημα ο κ. Λεοντιάδης είπε πως «οι συνάδελφοι προσπαθούν να συντηρήσουν τώρα τις οικογένειές τους. Έχουν αφήσει στην άκρη όλα τα χρέη που τρέχουν, δεν μπορούν να τα πληρώσουν και φανταστείτε πως πλέον δεν μπορούν να συντηρήσουν οικονομικά το ίδιο το ταξί! Η κίνηση έχει πέσει στο ελάχιστο» κατέληξε.