Πολλαπλά ερωτηματικά εγείρονται από το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο σημείο εισόδου – εξόδου των ΙΧ της Βουλής.

«Έλα, γράψε με, με τόση αστυνομία εδώ πέρα, πέρασε με πράσινο το παιδί και τον τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο δικυκλιστής που ήταν μπροστά στο περιστατικό και ο αρχιφύλακας της τροχαίας του φωνάζει «τι “το παιδί, το παιδί”, εσύ γιατί δε φοράς το κράνος σου, σήκω φύγε από εδώ πέρα», όπως ακούγεται στο βίντεο, περί το 1’30”

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το KontraNews, ο άτυχος οδηγός κατέληξε μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο: Το δυστύχημα συνέβη όταν το υπηρεσιακό όχημα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι «χρεωμένο» στην Ντόρα Μπακογιάννη, κατεβαίνοντας από το Χίλτον, επιχείρησε να στρίψει αριστερά για να μπει στη Βουλή από την πύλη της Βασιλίσσης Σοφίας. Τότε συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα, που είχε πράσινο φανάρι, και ο οδηγός της φορούσε κράνος. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Ωστόσο, κατέληξε, και όπως μεταδίδει το Kontra, η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του…

Τα πολύ σοβαρά ερωτήματα γεννώνται από το γεγονός ότι το εμπλεκόμενο υπηρεσιακό όχημα δεν φαίνεται πουθενά στις λήψεις λίγα λεπτά μετά το τροχαίο, ενώ η συμπεριφορά του αρχιφύλακα της τροχαίας δείχνει βιασύνη και απόπειρα να διωχθεί αυτόπτης μάρτυρας.

«Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής επιβάλλει έλεγχο, με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Όλες οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να πράξουν αμέσως τα νόμιμα, με πλήρη διαφάνεια. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Δημ. Παπαδημούλης.

Το ταγκ #τροχαίοβουλή στο Twitter έχει πάρει φωτιά με 31.000 «τιτιβίσματα» μέσα σε λίγες ώρες, με τους χρήστες να σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι με τόσες κάμερες στο σημείο το τραγικό συμβάν θα έπρεπε να έχει διερευνηθεί άμεσα: