Ο  γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε στο το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

 

Για τη Θεσσαλονίκη και την επανεκκίνηση του ανοίγματος των καταστημάτων με click away δήλωσε: «προκειμένου να κερδίσουμε κι άλλο υγειονομικό χώρο την ερχόμενη εβδομάδα και στο τέλος της εβδομάδας η Επιτροπή θα ξανασυζητήσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ποια φάση θα συνεχιστεί η επαναλειτουργία της αγοράς στην περιοχή».

Για την Αχαΐα, όπως και στην Αττική, θα γίνονται οι αγορές είτε με click away είτε με click  in shop  «Θεωρούμε ότι η αποκλιμάκωση που συντελέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επέτρεψε στους ειδικούς να πάρουν αυτή την απόφαση».

Όσο για την Κοζάνη, δήλωσε ότι μετά την ευρεία χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής,  έμεινε σε μια επιπλέον εβδομάδα αναστολή.  «Χθες κάναμε μια ευρεία σύσκεψη για την Κοζάνη και βεβαιώθηκε ότι χρειάζεται μια τοπική προσπάθεια προκειμένου να διακοπεί η διασπορά του ιού, να συμμετέχουν περισσότερο οι συμπολίτες μας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στις ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες και φυσικά από την πλευρά μας θα πρέπει να εντείνουμε τους ελέγχους».