Νέα συγκλονιστικά στοιχεία από την ομάδα ειδικών του Τεχνικού Συμβούλου Βασίλη Κοκοτσάκη

Δεκαπέντε μήνες και πλέον από την Τραγωδία των Τεμπών νέα συγκλονιστικά στοιχεία από την ομάδα ειδικών του Τεχνικού Συμβούλου Βασίλη Κοκοτσάκη, από το μεσημέρι στα χέρια του Εφέτη- Ανακριτή στη Λάρισα.

Ειδικότερα στα έγγραφα που παραθέτουμε, υπάρχει αίτημα για επανάληψη της διαδικασίας δειγματοληψίας επί των μετάλλων των βαγονιών της εμπορικής, αλλά και επί του “χαμένου” κοντέινερ με τα διακριτικά OCCL, μαζί με το αίτημα διερεύνησης από τις ανακριτικές αρχές της ταυτότητας  των ατόμων που εικονίζονται στην έκθεση Κοκοτσάκη, να συλλέγουν και απομακρύνουν αποδεικτικά στοιχεία, την αυτοψία-πραγματογνωμοσύνη από ειδικό μεταλλουργό επί της επιφανείας της 2ης μηχανής της εμπορικής, διαδικασίες που έπρεπε να έχουν διαταχθεί αυτεπαγγέλτως.

Ταυτόχρονα ο συγγενής θύματος στα Τέμπη Χρήστος Κωνσταντινίδης εκτός του παραπάνω αιτήματος στον Εφέτη – Ανακριτή Λάρισας, κατέθεσε σήμερα  και τα  2 σχετικά υπομνήματα  στο παράρτημα 1 ως αναπόσπαστο κομμάτι της επικαιροποιημένης έκθεσης του Τεχνικού Συμβούλου  και το οποίο αναφέρετε στην ενίσχυση του σε αυτήν περιεχομένου συμπεράσματος για τον ελάχιστο αριθμό θυμάτων εξαιτίας της φωτιάς.

Στο ίδιο το παράρτημα υπάρχει απάντηση-έκθεση του καθηγητή στο Χιούστον κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη  ο οποίος αναλύει τα υπάρχοντα έγγραφα της ΔΕΕ περί του συνολικού αριθμού νεκρών και αγνοουμένων στο δυστύχημα των Τεμπών. Εδώ λοιπόν γίνεται μια νέα ανατριχιαστική αποκάλυψη 15 μήνες μετά την τραγωδία, πως δηλαδή υπάρχουν τουλάχιστον 28 δείγματα DNA ανθρώπων στα αζήτητα, αφού δεν εμφανίστηκε ουδείς εν ζωή συγγενής να δώσει δείγμα για δισταύρωση τους ή να αναζητήσει την ταυτοποίηση τους μέσω αυτών.

Πρακτικά έχουμε δηλαδή 56 πλήρως ταυτοποιημένους νεκρούς και με δαισταυρωμένο το DNA τους,  μια “αγνοούμενη” που έχει μάλλον εξαϋλωθεί χωρίς να βρεθούν γενετικά της υλικά, άρα φτάνουμε στους 57 και 28 γενετικά υλικά DNA μη διασταυρωμένα, στα αζήτητα που αντιστοιχούν όμως σε 28 διαφορετικά DNA ανθρώπινων θυμάτων , ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό σε 85 συνολικά διαφορετικά DNA ανθρωπίνων θυμάτων και όχι 57 όπως είναι η επίσημη θέση των αρχών

Ιδού τι αναφέρεται:

….” Συνάγουμε λοιπόν το συμπέρασμα ότι καταρχήν έχουμε 85 διαφορετικές σορούς-μέλη  που αντιστοιχούν  σε 109 περισυλλογές  ανθρωπίνων μελών από τον τόπο του ατυχήματος  έως και την 4 Μαρτίου 2023. Σε κάθε μία από αυτές τις σορούς αντιστοιχεί  δείγμα γενετικού υλικού.

Β-.Εάν υποθέσουμε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν περισσότερα θύματα από 57,  θα πρέπει 28  από τα δείγματα DNA ΡΜ1-ΡΜ85 να είναι διπλά.

Εγείρεται λοιπόν το ερώτημα κατά πόσον έχει εξεταστεί η διαφορετικότητα αυτών των 85 δειγμάτων γενετικού υλικού μεταξύ τους. ;

Με το δεδομένο ότι έχουμε μόνο τμήματα  του γονιδιώματος των θυμάτων θα πρέπει να υπολογιστεί η πιθανότητα ταυτότητας ανά δύο μεταξύ τους αυτών των 85 δειγμάτων, ώστε να μπορέσουμε μαθηματικά να καταλήξουμε στον πραγματικό αριθμό των νεκρών.

Το ότι διατηρείται η αρίθμηση 1-85 αποτελεί ένδειξη ή αφήνει να υπονοηθεί ότι υπάρχουν 85 διαφορετικά DNA ανθρωπίνων θυμάτων και όχι 57 όπως είναι η επίσημη θέση των αρχών.

Υπό το πρίσμα αυτών των συλλογισμών προτείνουμε να αιτηθείτε να εκτελεσθούν τα ακόλουθα:

1. Μαθηματικός προσδιορισμός με χρήση του υπάρχοντος λογισμικού της ΔΕΕ της πιθανότητας ομοιότητας ανά δύο όλων των 85 τμημάτων του DNA που έχουν περισυλλεγεί στο χώρο του ατυχήματος.

Η ίδια διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί και για τα νέα δείγματα γενετικού υλικού που περισυνελεγησαν από το οικόπεδο στα Πηγάδια.

2. Μαθηματικός προσδιορισμός με χρήση του υπάρχοντος λογισμικού της ΔΕΕ της πιθανότητας ομοιότητας των δειγμάτων του αιτήματος 2 με αυτά του αιτήματος 1.

3. Συνοπτική παρουσίαση σε πίνακα διαστάσεων τουλάχιστον 85χ85 των αποτελεσμάτων των αιτημάτων 1-3.

Αυτοί οι πίνακες αναφέρονται στη βιβλιογραφία ως confusion matrices.

4. Θα πρέπει να αναθεωρηθεί από τη ΔΕΕ η αρίθμηση των ευρημάτων γενετικού υλικού για να εξαλειφθούν οι πολλαπλότητες και να γίνει η τελική αντιστοίχιση των ευρημάτων αυτών με τις σωρούς ΡΜ1-ΡΜ85.

Μετά χαράς θα βοηθήσουμε την ΔΕΕ σε κάθε ένα από τα αιτήματα 1-4 εφ’ όσον μας ζητηθεί.

Dr Παπαδάκης Εμμανουήλ

Καθηγητής Μαθηματικών

Πανεπιστημίου Χιούστον

Από τις παραπάνω απαντήσεις του καθηγητή κ. Παπαδάκη διαπιστώνουμε:

1. Επιβαιβεώνεται πλήρως το επί της επικαιροποιημένης έκθεσης μας συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την πυρκαγιά και τις συνέπειες της , αφού ενισχύεται έτι περαιτέρω και από άλλο μοντέλο(Bayes), από το οποίο επίσης προκύπτει ότι «επικρατέστερη αιτία θανάτου 16 έως και όλων και των 30 από τους με εγκαύματα νεκρούς πρέπει να θεωρείται η πυρκαγιά».

2. Ότι καταρχήν έχουμε 85 διαφορετικές σορούς-μέλη  που αντιστοιχούν  σε 109 περισυλλογές  ανθρωπίνων μελών από τον τόπο του ατυχήματος  έως και την 4 Μαρτίου 2023. Σε κάθε μία από αυτές τις σορούς αντιστοιχεί  δείγμα γενετικού υλικού.”