“Στεκόμαστε αποφασιστικά αμετακίνητοι απέναντι στον ιστορικό αναθεωρητισμό που επιδιώκουν κάποιοι και απέναντι στην προσπάθεια περιστολής της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης”

 

Η Παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» και η Παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη» κατέθεσαν ψήφισμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με το οποίο εκφράζουν την έμπρακτη υποστήριξη τους προς  τους συμπολίτες μας, πρώην δημοτικούς συμβούλους  Αλέξανδρο Γρίμπα, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Σπύρο Σακέττα και καλούν τους απογόνους του Αθανασίου Χρυσοχόου να αποσύρουν τις αγωγές που κατέθεσαν εναντίον των τριών συμπολιτών μας, εξαιτίας της πρότασης που είχαν καταθέσει για τη μετονομασία της οδού Αθανασίου Χρυσοχόου σε Αλεξάνδρου Ναρ.

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης είχε αποδεχτεί την πρόταση τους και είχε πάρει απόφαση από το 2018, για την μετονομασία της οδού Αθανασίου Χρυσοχόου σε Αλεξάνδρου Ναρ, με γνώμονα την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας της πόλης μας.

Την απόφαση αυτή δυστυχώς ακύρωσε το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ο  Αλέξανδρος Γρίμπας, ο Τριαντάφυλλς Μηταφίδης και ο Σπύρος Σακεττας υπήρξαν δεσμώτες της Χούντας, αγωνιστές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, είχαν κάθε δικαίωμα να απαιτούν την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης.

Για όσα πρόσφεραν στη Δημοκρατία και στην Πατρίδα αξίζουν τον βαθύ σεβασμό μας.

Τιμές τους πρέπουν και όχι αγωγές εναντίον τους, όπως κάνουν οι απόγονοι του Αθανασίου Χρυσοχόου.

Πέρα από αυτό όμως οι αγωγές εναντίον τους είναι και μια επίθεση εναντίον της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης και αυτό είναι απαράδεκτο στη Δημοκρατία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης υπερψήφισε χθες το Ψήφισμα εκφράζοντας την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του στους τρεις εξέχοντες συμπολίτες μας.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε  είναι να σταθούμε δίπλα τους και να αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση τους και μέχρι να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια της πόλης μας.

Στεκόμαστε αποφασιστικά αμετακίνητοι απέναντι στον ιστορικό αναθεωρητισμό που επιδιώκουν κάποιοι και απέναντι στην προσπάθεια περιστολής της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης.