Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ανάβουμε τα δέντρα στις γειτονιές και συγκεντρώνουμε  δώρα για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου

♦ Από το πάρκο Ελπίδος στο πάρκο Ανθέων, στο Ρολόι στη Νεάπολη και στο Σιντριβάνι στα Πεύκα

 

Με το άναμμα του δέντρου στο πάρκο της Ελπίδος άνοιξε η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για το δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Το μεγάλο δέντρο στην είσοδο του δήμου από το ΒΑΟ και το Τσινάρι φώτισε, φωτίζοντας τα πρόσωπα των δημοτών κάθε ηλικίας που βρέθηκαν από νωρίς στο πάρκο για να αφεθούν στο γιορτινό κλίμα και να διασκεδάσουν με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χορούς και παραδοσιακά έθιμα.

Απόψε τη σκυτάλη παίρνει το πάρκο Ανθέων στον Άγιο Παύλο (6μμ), ακολουθεί αύριο το δέντρο στην πλατεία Ειρήνης (6μμ. Ρολόι) στη Νεάπολη και τα προεόρτια ολοκληρώνονται μεθαύριο, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στο Συντριβάνι (6μμ. Παπανικολάου με Ειρήνης) στα Πεύκα.

Ανάβοντας το δέντρο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2023 απαλλαγμένο από την πανδημία του κορονοϊού, γεμάτο υγεία, αγάπη, αλληλεγγύη και ευτυχία για όλους». Επίσης ευχήθηκε ειρήνη σε όλο τον κόσμο, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αθώους ανθρώπους και αναφέρθηκε στη δική μας γειτονιά, όπου την ειρήνη, που όλοι ευχόμαστε και θέλουμε, απειλεί το καθεστώς του Τούρκου προέδρου Ερντογάν επιμένοντας στον άγονο αναθεωρητισμό του.

Στο διάλογο που ακολούθησε με τους μικρούς δημότες, ο δήμαρχος βεβαιώθηκε ότι όλοι ήταν καλά παιδιά φέτος, χάρηκαν πολύ που είδαν από κοντά τον Αϊ Βασίλη, έπαιξαν, διασκέδασαν και του ζήτησαν το δώρο τους.

 

Ο Αϊ Βασίλης το έθιμο της «Καμήλας» και ο περίφημος τραχανάς

 

Απόψε τη σκυτάλη παίρνει το πάρκο Ανθέων στον Άγιο Παύλο, ακολουθεί αύριο, το δέντρο στο Ρολόι στη Νεάπολη και τα προεόρτια ολοκληρώνονται μεθαύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο Σιντριβάνι (Παπανικολάου με Ειρήνης) στα Πεύκα.

Όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στο πάρκο Ελπίδος συνοδεύοντας παιδιά και εγγόνια ξεκίνησαν την περιήγησή τους από το πιο παραμυθένιο σημείο του πάρκου, το σπιτάκι του Αϊ Βασίλη στην Πολιτιστική Γειτονιά. Ντυμένο στα κόκκινα και φωτισμένο, ζεστό και γιορτινό με το δικό του δέντρο και τα κατάλληλα στολίδια, με την άνετη πολυθρόνα του αγαπημένου Αγίου των παιδιών να δεσπόζει αλλά και με πολλές κόλλες χαρτί έτοιμες να δεχθούν τις επιθυμίες για τα δώρα της χρονιάς.

Ο Αϊ Βασίλης παρέλαβε όλα τα γράμματα από τα παιδιά και στο πλαίσιο της εκδήλωσης μοίρασε μικρά δωράκια σε όλους τους μικρούς του φίλους.

Στο άναμμα συμμετείχαν και έδωσαν τη δική τους γιορτινή νότα μουσικό σχήμα από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών, τμήματα Ρυθμικής από τα ΚΔΑΠ του δήμου, το χορευτικό συγκρότημα του δήμου σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠμεΑ και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Συκεών που πρόσφεραν γλυκά, το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών που μοίρασε μελομακάρονα, ο Σύλλογος «Χοροστάτες» με το έθιμο της Καμήλας» και ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων που έκλεψε την παράσταση με τον πεντανόστιμο τραχανά που ετοίμασε εκείνη την ώρα σε ένα μεγάλο καζάνι και διένειμε δωρεάν στους παρευρισκόμενους.

Φυσικά, κατόπιν απαίτησης του κοινού ο σύλλογος θα… τροφοδοτήσει όλα τα ανάμματα.

Για τους λάτρεις του γλυκού υπάρχει πάντα η ζεστή σοκολάτα.

 

Το Σάββατο γίναμε όλοι Αϊ Βασίληδες στη Νεάπολη

 

Και φέτος μπροστά στο δημοτικό κατάστημα της Νεάπολης συγκεντρώθηκαν δώρα για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ο σάκος του Αϊ Βασίλη γέμισε κυρίως από παιδιά που σκέφτηκαν τους συνομηλίκους τους που έχουν ανάγκη τη δική τους συμβολή για να κάνουν Χριστούγεννα. Έτσι κι αλλιώς, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης «οι γιορτές είναι για τα παιδιά και θα κάνουμε τα πάντα για να μην λείπει τίποτε από τα παιδιά μας, γιατί αν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα για τον τόπο μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο θα έρθει από τα παιδιά μας».

Την Κυριακή στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης τα παιδιά παρακολούθησαν την πρωτότυπη παράσταση «Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη» από το κουκλοθέατρο ΝΥΣΤΑ.

Ξαφνιάστηκαν, γέλασαν, χειροκρότησαν και χάρηκαν με την ψυχή τους το πάθημα του κυρίου Κότα που τα ‘βαλε με τον Άγιο Βασίλη.