dimarxeio

Ρεπορτάζ: Άννα Σαϊνίδου

Μπορεί προς το παρόν να τηρούν “σιγή ιχθύος” τα… μαύρα πρόβατα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής και Δήμητρα Ακριτίδου καθώς η επιθυμία τους για… παράκαμψη της σειράς του εμβολιασμού, έκανε τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα να ζητήσει την παραίτησή τους, αλλά και την ΝΔ να τους βγάλει “κόκκινη κάρτα”, παρόλα αυτά στα “πηγαδάκια” εντός του δήμου λέγονται πολλά.

Μπορεί για την ώρα να μην έχουν υποβάλει την παραίτησή τους αλλά και να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του δημάρχου να τους καρατομήσει -δημιουργώντας εσωτερικές εντάσεις καθώς εκ των πραγμάτων ο Κ.Ζέρβας είναι αυτός που ορίζει ποιος θα παραμείνει και ποιος όχι στη θέση του-, ωστόσο η αντικατάστασή τους θεωρείται ήδη ένα τετελεσμένο γεγονός.

Οι επικρατέστεροι πιθανοί αντικαταστάτες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες για τη θέση του Προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου είναι ο Πέτρος Λεκάκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, όπως και ο Γιώργος Αβαρλής, Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, ένα πρόσωπο -συγκριτικά με άλλους- κοινής αποδοχής. Αξίζει δε να σημειωθεί, πως σε περίπτωση που ένας από τους 2 τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου του ΔΣ, θα πρέπει αυτόματα να παραιτηθεί από τη θέση του Αντιδημάρχου – άρα και ο Ζέρβας θα πρέπει να τοποθετήσει κάποιον άλλον στη θέση του-.

Όσον αφορά την αντικατάσταση της κ. Ακριτίδου, και σε αυτήν την περίπτωση, τα “πηγαδάκια” του δήμου “ψιθυρίζουν” δύο ονόματα που δεν είναι άλλα από της Στεφανίας Τανιμανίδου, δημοτικής συμβούλου με την παράταξη Ζέρβα, αλλά και του Στέφανου Γωγάκου, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη Ταχιάου. Μάλιστα, όσον αφορά την περίπτωση Γωγάκου, δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν πως θα ήταν μια “λογική” επιλογή του Δημάρχου για την αντιδημαρχία Παιδείας, καθώς η ενασχόλησή του με εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και η συμμετοχή του σε σχολικές επιτροπές αποτελούν σημαντικά “όπλα”  στη φαρέτρα του.

Τέλος, μπορεί η αντικατάσταση των παραπάνω προσώπων να μοιάζει απλή, πάντως το πολιτικό κόστος απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι μεγάλο τόσο για τον ίδιο τον δήμαρχο αλλά και για το ίδιο το κυβερνών κόμμα καθώς η αντιπολίτευση του δήμου Θεσσαλονίκης δεν προτίθεται να αφήσει την συγκεκριμένη υπόθεση να “κρυφτεί κάτω από το χαλί”.