Δίνουμε αίμα και για τους τραυματίες των Τεμπών- Από αύριο Σάββατο έως τις 11 Μαρτίου η εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας

♦ Παράλληλα συγκεντρώνονται φάρμακα στο πλαίσιο της δράσης του «Όλοι μαζί μπορούμε» και για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου
♦ Κάλεσμα και για δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων και δωρητές οργάνων

 

Η προγραμματισμένη τακτική αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η πρώτη για το 2023, κατά τραγική σύμπτωση διεξάγεται αμέσως μετά την ανείπωτη τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και συμπίπτει με το εθνικό μας πένθος.

Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη αιμοδοσία -από τις 4 ως τις 11 Μαρτίου- αφιερώθηκε από την πρώτη στιγμή στη μνήμη των θυμάτων και σε όσους επέζησαν της τραγωδίας και δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Άλλωστε τα αποθέματα της οργανωμένης Τράπεζας Αίματος του δήμου τέθηκαν εξαρχής στη διάθεση των νοσοκομείων που υποδέχθηκαν τραυματίες.

«Η προσφορά και η αλληλεγγύη, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το δήμο μας συμβάλλουν στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και κρατούν την κοινωνία όρθια. Πόσο μάλλον αυτή τη στιγμή, που η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη μας έχει συγκλονίσει όλους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.  Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου τονίζει ότι «οι εθελοντές μας δηλώνουν παρόντες, οι νέοι που ενημερώνονται για τα οφέλη της αιμοδοσίας είναι πρόθυμοι να προσφέρουν αλλά οι ανάγκες για αίμα είναι συνεχείς, οπότε και εμείς καλούμε όσο το δυνατόν περισσότερους να δώσουν το «παρών» αυτή την εβδομάδα η οποία δυστυχώς σημαδεύτηκε από την τραγωδία στα Τέμπη».

 

Φέρνουμε μαζί και τα φάρμακα που μας περισσεύουν

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται και φάρμακα και υγειονομικό υλικό για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την ενίσχυση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου. Ειδικότερα αύριο Σάββατο 4 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι η δράση αυτή θα ενισχυθεί και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε» στο Δημοτικό Κατάστημα των Πεύκων.

Παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη θα ενημερώνουν τους εθελοντές για την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος. Η σχετική εκστρατεία ενημέρωσης ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες στο δήμο με τη διανομή των σχετικών φυλλαδίων στα σχολεία, στις λαϊκές στα καφέ στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας :

Σάββατο 4/3

9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)

Κυριακή 5/3

8 π.μ.-2 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)

Δευτέρα 6/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τρίτη 7/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τετάρτη 8/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Πέμπτη 9/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

& 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)

Παρασκευή 10/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Σάββατο 11/3

9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

 

♦ Για την αποφυγή συνωστισμού οι εθελοντές μπορούν να προσέρχονται κατόπιν ραντεβού. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313.313117, -151, -154.

♦ Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.