Τη στήριξή του στο Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης έδειξε στην πράξη το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), προσφέροντας μπουφάν, κουβέρτες και είδη προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Τα είδη παραδόθηκαν από τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Δέρβο και τον Αντιπρόεδρο Δ.Σ. του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Ιωάννη Δελακουρίδη, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους Αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλο και Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Η προσφορά 60 μπουφάν, ισάριθμων κουβερτών καθώς και ειδών προστασίας απέναντι στην πανδημία για το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στο πλαίσιο της διάχυσης των προγραμμάτων Erasmus+ για τον τομέα «Νεολαία» και της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης», που συνενώνουν ανθρώπους που επιθυμούν να οικοδομήσουν μια κοινωνία με λιγότερους αποκλεισμούς, αντιμετωπίζοντας τις κοινωνικές προκλήσεις.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει θεμελιώσει μια στενή συνεργασία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. αναφορικά με την υλοποίηση προγραμμάτων διά βίου μάθησης και αναφορικά με δράσεις που έχουν να κάνουν με τη νέα γενιά. Σήμερα το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης έρχεται να προσφέρει τη βοήθειά του στις κοινωνικές δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Υπνωτήριο Αστέγων. Είμαστε ευτυχείς, γιατί η προσπάθεια για την υποστήριξη των ευάλωτων πολιτών βρίσκει σημαντικούς συμμάχους», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο πλαίσιο της δωρεάς, ο κ. Δέρβος έδωσε το δικό του μήνυμα: «Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής που πηγάζει από την επιθυμία μας να προσφέρουμε ανιδιοτελώς στην κοινωνία. Αλληλεγγύη, συμπαράσταση, ανιδιοτελής προσφορά, έννοιες που, αν τις υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να οραματιστούμε μια κοινωνία ίση για όλους, δίχως κοινωνικούς αποκλεισμούς. Ευχαριστούμε θερμά για την άριστη συνεργασία τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τους συγχαίρουμε για το σπουδαίο έργο τους».