Στην κατεδάφιση του πρώην κέντρου διασκεδάσεως ΚΑΝ ΚΑΝ προχώρησε σήμερα ο Δήμος Παύλου Μελά, παρουσία του δημάρχου, Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου βρέθηκαν στον χώρο του εγκαταλελειμμένου κέντρου διασκέδασης και προχώρησαν στην κατεδάφισή του, δίνοντας τέλος στο χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή των Μετεώρων, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους για παραπάνω από μία εικοσαετία.

 

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, μιλώντας στο SpeedyNews.gr τόνισε ότι: «Αποτελεί παρελθόν ένα ακόμη περιβαλλοντικό πρόβλημα. Προχωράμε στην απομάκρυνση του ΚΑΝ ΚΑΝ και απαλλάσσεται η περιοχή από αυτή την υγειονομική “βόμβα”».

 

Οι κάτοικοι της περιοχής το προηγούμενο διάστημα ζήτησαν από τον Δήμο Παύλου Μελά να επιλύσει το ζήτημα του ΚΑΝ ΚΑΝ, υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητά του ως εστία μόλυνσης στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι το 2017 είχαν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί οι ενέργειες αποξήλωσης και απομάκρυνσης των επικίνδυνων αμιαντούχων υλικών από το εγκαταλελειμμένο πρώην Κέντρο Διασκέδασης «ΚΑΝ-ΚΑΝ», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως και Ανδρέα Παπανδρέου στα Μετέωρα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν στις 29 Μαΐου 2017 από το Δήμο Παύλου Μελά, υλοποιήθηκαν μέσω της συμβεβλημένης εταιρείας INTERGEO Ε.Π.Ε. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας με τη βοήθεια ειδικού καλαθοφόρου οχήματος και με τη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Παύλου Μελά, για την εφαρμογή των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Συνολικά αποξηλώθηκαν 750 τ.μ. αμιάντου από τη σκεπή και από το εσωτερικό του κτηρίου.