svolou

« Η αλληλεγγύη δεν θεωρεί ότι οι αγώνες μας είναι οι ίδιοι αγώνες, ή ότι ο πόνος μας είναι ο ίδιος πόνος, ή ότι η ελπίδα μας είναι για το ίδιο μέλλον. Η αλληλεγγύη περιλαμβάνει δέσμευση και εργασία, καθώς και την αναγνώριση ότι ακόμη και αν δεν έχουμε τα ίδια συναισθήματα, ή τις ίδιες τις ζωές, ή τα ίδια σώματα, ζούμε σε κοινό έδαφος»

Με αυτό το μήνυμα περί αλληλεγγύης, της Sara Ahmed, ξεκίνησε η μήνυμα της η αυτοοργανωμένη γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου της Θεσσαλονίκης, γνωστοποιόντας πως ολοκληρώθηκε η δράση “αλληλοβοήθειας” που είχε προγραμματιστεί για χθες, Σάββατο και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία.
“Η αλληλεγγύη είναι μία οριζόντια κοινωνική σχέση που λαμβάνει χώρα μεταξύ ίσων. Αποτελεί την συνεκτική κόλλα που συνδέει μία ετερόκλητη κοινωνία μεταξύ της. Είναι ένα αίσθημα σχεδόν πρωτόγονο, που μας φέρνει πιο κοντά στην ανθρώπινη μας φύση, καθώς διαμορφώνει στάσεις και αντιλήψεις. Δίνει φωνή σε αυτούς που δεν ακούγονται και φωτίζει τις ανυποψίαστες γωνιές και τα αόρατα σημεία της πόλης μας. Αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο ενάντια σε καθετί το αλλώτριο, στον φόβο και στην απομόνωση που μας επιβάλλουν”, γράφει στην ανακοίνωση της η δραστήρια γειτονιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης και συνεχίζει πως έχοντας τα παραπάνω υπόψη, σημείωσαν μια ακόμη πετυχημένη δράση στο βιογραφικό του Πάρκου Τσέπης.
Ακόμη, τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν μοιράστηκαν στις ομάδες που διαχειρίζονται κουτιά αλληλεγγύης στην πόλη #UnBoxSolidarity και στο τέλος της δράσης, μετέφεραν τα πράγματα στον
Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Σχολείο” , όπου και θα χρησιμοποιηθούν στα επόμενα μαγειρέματα (που γίνονται καθημερινά) από τη συλλογικότητα
room39 # refugee & homeless support.
Τέλος, μερικά από τα είδη θα προσφερθούν στον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος
και στους άστεγους της Γειτονιάς.