Εσωτερικές μετακινήσεις με μίνι βαν εντός των μεγάλων εκτάσεων που καλύπτουν τα κοιμητήρια στη Θέρμη και στον Εύοσμο θα προσφέρονται μέσα στους επόμενους μήνες, με σκοπό να διευκολυνθούν οι πολίτες. Η λύση σε αυτό το ευαίσθητο πρόβλημα συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας κι ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης π. Ιάκωβος Αθανασίου, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Ιακώβου, ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του τη λειτουργία των κοιμητηρίων, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέτρος Τράκας, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Βασίλης Μανωλόπουλος.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τα εσωτερικά δρομολόγια στις ζώνες των κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη, και στα κοιμητήρια του Ευόσμου, τα οποία θα προσφέρουν μια μεγάλη ανάσα στους επισκέπτες των χώρων αυτών, θα εκτελούνται με μίνι βαν που θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό από τον ΟΑΣΘ αντιστοίχως προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχετικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο περίπου ενάμιση μήνα.