Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό της πτώσης δέντρου στην αυλή του σχολείου, αλλά και τις δηλώσεις του Δημάρχου, κ. Ζέρβα, που ζήτησε ενίσχυση της αστυνομίας, η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου, “Θεσσαλονίκη Μαζί” πήρε θέση για τα περιστατικά.

“Πληροφορηθήκαμε πως ένα δέντρο έπεσε στην αυλή σχολείου και που – ευτυχώς – δεν τραυματίστηκε κανένα παιδί. Είναι γνωστό σε όλους πως ο κ. Ζέρβας, ενώ μονίμως ξεκινά να μιλά για μεγάλα έργα και “ελλείψεις” της πόλης αδιαφορεί και αμελεί κάποιες από τις βασικές υποχρεώσεις του, όπως τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών από τη δική του ανευθυνότητα.

Αλήθεια κ. Ζέρβα, τώρα που ζητάτε ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης από τον κ. Χρυσοχοϊδη τι έχετε στο μυαλό σας; Μήπως θα βάλετε αστυνομικούς να κόψουν τα δέντρα που τόσο καιρό αμελήσατε να κόψετε, να ξαναμοιράσουν τα γλαστράκια σας (βλέπουμε πόσο τους σέβεστε) ή μήπως θα τους βάλετε να περιφρουρούν την περιοχή γύρω από τα σχολεία, μήπως και χτυπήσει κάποιο παιδί στην εγκαταλελειμμένη σχολική στέγη;

Αντί να ζητήσετε ως προτεραιότητα νοσηλευτές και γιατρούς για τα νοσοκομεία της πόλης τώρα που χάνουμε καθημερινά συμπολίτες μας. Αντί να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες για να είμαστε ασφαλείς σε αυτήν την πόλη (πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καθαριότητα, σχολική στέγη, φωτισμός, έργα, συντηρήσεις) εσείς για ακόμα μια φορά επιστρατεύετε το δόγμα «ευταξία» για να κρύψετε το «άτακτο» της διοίκησής σας. Το χάλι σας δεν κρύβεται κάτω από το χαλί, αλλά σκάει εκκωφαντικά στις σχολικές αυλές”.