«Πράξεις για την Μακεδονία»: «Όταν τα προσχήματα δεν αντέχουν ούτε ώρα …»

Καυστικά ερωτήματα έθεσε στο τραπέζι με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη του Χρήστου Παπαστεργίου, σχετικά με τις ευθύνες του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, για την τοποθέτηση μονάδας ενεργειακής τοποθέτησης αποβλήτων στη Σίνδο, μια απόφαση που, τελικά, σήμερα απορρίφθηκε.

Ειδικότερα, η παράταξη του κ. Παπαστεργίου, αφήνει να εννοηθεί πως η εισήγηση της υπηρεσίας απορρίφθηκε εξαιτίας των πιέσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δέλτα και της αντιπολίτευσης, ενώ άφησε αιχμές για το κατά πόσο μελλοντικά η διοίκηση της Περιφέρειας, δεν θα επιχειρήσει να επαναφέρει τη συγκεκριμένη πρόταση στο τραπέζι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η αντίδραση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, εκφρασμένη και από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Δέλτα, στηριγμένη σε επιστημονικά δεδομένα και η κατατεθειμένη αίτηση οκτώ παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση του Π.Σ. για το θέμα αυτό, οδήγησαν στην σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης την Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Πατουλίδου να απορρίψει την εισήγηση της υπηρεσίας.

Σημειώνεται, ότι η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, γνωμοδοτούσε θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μονάδας επεξεργασίας, η οποία είχε χωροθετηθεί στην Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, στα όρια κατοικιών, εντός αρχαιολογικού χώρου και με ξεπερασμένη, πλέον, μέθοδο λειτουργίας.

Η Διοίκηση της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας υποχώρησε κατόπιν αυτών των αντιδράσεων, επικαλούμενη όμως μόνο νομική ασάφεια ως προς την χωροθέτηση και όχι το σύνολο των ζητημάτων που τεκμηριώνουν τις θέσεις του Δήμου Δέλτα, γεγονός που καθιστά την απόφασή της προσχηματική δεδομένου και του γεγονότος ότι ο εκπρόσωπος της εταιρίας ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις από την Περιφέρεια για την δυνατότητα χωροθέτησης !!!

Κι ενώ η αντιπολίτευση χαιρέτισε ως θετική αυτή την κίνηση, έστω και ημιτελή, έρχεται η ακατανόητη και αντίθετη στον κανονισμό λειτουργίας άρνηση του κ. Τζιτζικώστα και της πλειοψηφίας, να ενισχυθεί και να ολοκληρωθεί αυτή η απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τι κρύβει η Διοίκηση της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας;

Προφανώς την μελλοντική υπαναχώρησή της, δυστυχώς για τους κατοίκους και το φυσικό περιβάλλον του δήμου Δέλτα και της ευρύτερης περιοχής.

Και τι αποκαλύπτει;

Την αλαζονική και αντιδημοκρατική της νοοτροπία για άλλη μια φορά. Κρίμα … Ο κατήφορος της Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζεται…