Περίπτερο-ΝΕΑ-ΠΑΡΑΛΙΑ

Κείμενο: Γεωργία Σκονδράνη 

Παρ’ όλη τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε όλοι μας με την πανδημία και τα συνεχιζόμενα lockdown οι καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν με την υπέροχη δουλειά τους, να ανοίγουν μια χαραμάδα ευτυχίας και ομορφιάς στη μονότονη καθημερινή μας ζωή.
Το γυάλινο περίπτερο στον Κήπο των Γλυπτών στη Νέα Παραλία η εικαστικός Χρύσα Μπαρζόκα και το project της Επίμονη Τέχνη στόλισαν με έργα τους για όλους εμάς που κάνουμε τη βόλτα μας στο ορόσημο της πόλης να απολαύσουμε λίγες στιγμές τέχνης.   «Ήταν μια δική μου ιδέα να γίνει η έκθεση στο γυάλινο κτίριο της Ν. Παραλίας και ενισχύθηκε με τις δυσκολίες της πανδημίας» δήλωσε στη speedynews η κ. Χρύσα Μπαρζόκα.


Ο σκοπός της έκθεσης είναι απλός! Όπως μας είπε η εικαστικός «θέλαμε να ομορφύνουμε τον κόσμο μας με αυτά που μπορούμε» δηλαδή την τέχνη που ζεσταίνει τις ψυχές μας. «Έκανα μια πρόταση στην αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη για να πάρει σάρκα και οστά η έκθεση και δέχτηκε με χαρά και έτσι το προχωρήσαμε» είπε η κ. Μπαρζόκα και πρόσθεσε πως «τα έργα τα βλέπουμε από την εξωτερική πλευρά του περιπτέρου και έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα αναμετάδοσης του ιού. Είναι γυρισμένα όλα προς το τζάμι, έτσι ώστε όταν κάποιος κάνει τη βόλτα του, να τα απολαμβάνει».

Όσον αφορά τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος στο project «Επίμονη Τέχνη» η κ. Μπαρζόκα μας είπε πως είναι από όλα τα μέρη της Ελλάδος, αλλά και από το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων πόλεων και χωρών, από τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Αμερική, την Δανία.

Η κ. Μπαρζόκα κατάφερε να φέρει στη μικρή μας πόλη ένα καλλιτεχνικό κομμάτι της χώρας μας αλλά και του κόσμου όλου στη Νέα Παραλία!

Το γενικό θέμα της έκθεσης είναι η περίοδος της καραντίνας και τα έργα είναι πίνακες, γλυπτά και φωτογραφίες. Η υπεύθυνη της έκθεσης μας δήλωσε πως θα υπάρξει και μια art performance το επόμενο διάστημα σε συνεννόηση πάντα με τον δήμο Θεσσαλονίκης και η ημερομηνία θα ανακοινωθεί μόλις επιτρέψει η κατάσταση του κορονοϊού.
Επίσης μας εκμυστηρεύτηκε πως υπάρχει στα σκαριά μια ακόμη καλλιτεχνική έκπληξη για την πόλη της Θεσσαλονίκης και θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Η έκθεση θα είναι στο γυάλινο περίπτερο της Νέας παραλίας για όλο τον μήνα Φεβρουάριο.

Έμπνευση και επιμέλεια του project: Χρύσα Μπαρζόκα

Συμμετέχουν: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΤΣΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΡΕΤΣΗΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΟΥΧΑΡΑ, ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΤΣΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ADD MY VIEW – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΥΡΟΠΑΙΔΗ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΜΠΗΣ, ARC N SCU, ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, DOROTHY PASZYNSKA, ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΝΕΝΑΔΗ, ΒΙΟΛΕΤΑ ΓΑΖΕΑ, KIRSIKKA SOUSTIEL, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑΣ, A23-NECTAR, VIDA EVENSON, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ, ΑΝΤΟΝΙ DRAGAN, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ, ΝΕΛΛΥ ΤΣΙΑΚΙΡΙΔΟΥ, ΤΙΤΙΝΑ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΠΙΤΖΑΝΗ, ΠΕΛΑΓΙΑ ΚΟΝΤΑΞΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΑΓΚΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΚΡΙΒΟΥ ΚΟΡΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΤΑΡΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΟΥ, ΜΑΙΡΑ ΠΑΛΤΙΔΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΟΖΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΣΤΕΙΑΚΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΙΑ, MASHA LADILOVA, ΑΝΝΑ ΜΠΟΤΟΥ, ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ.

 

Όλες οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της Επίμονης Τέχνης στο facebook.