Την εμπιστοσύνη των σωματείων των Ομοσπονδιών Ιστιοπλοΐας (ΕΙΟ), Κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ) και Κανόε Καγιάκ (ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ) κέρδισαν πανάξια τα μέλη του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης στις πρόσφατες εκλογές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ΝΑΟΚΘ θα εκπροσωπηθεί με μέλη του και στις τρεις Ομοσπονδίες, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι χαίρει της εκτίμησης των σωματείων που ασχολούνται με τον ναυταθλητισμό.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εξελέγησαν οι Χρήστος Δημητράκος και Ιωάννης Συφαλέρας (μέλη του ΔΣ του ΝΑΟΚΘ), στην Ομοσπονδία Κωπηλασίας η Θεοδώρα Κιφωνίδου (μέλος του ΔΣ του ΝΑΟΚΘ) και στην Ομοσπονδία του ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ο Αλέξανδρος Περατικός (μέλος του ΝΑΟΚΘ).

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς εύχεται στους νεοκλεγέντες “καλή δύναμη στο έργο τους, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε”.

Ο ΝΑΟΚΘ στα 74 χρόνια λειτουργίας του (από το 1947), έχει να επιδείξει σημαντικό αθλητικό και κοινωνικό έργο. Αγόρια και κορίτσια μπορούν από την ηλικία των 6 ετών να γνωρίσουν τα θαλάσσια αθλήματα, να κάνουν την θάλασσα κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας τους και να «χτίσουν» χαρακτηριστικά που θα τα συντροφεύουν στο υπόλοιπο της ζωής τους.

Μέσα από τα αγωνιστικά τμήματά του έχει αναδείξει αθλητές από εθνικό μέχρι και παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ αυτών ο αλησμόνητος Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, που είχε συμμετάσχει τρεις φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Όμιλος εδρεύει στην Καλαμαριά και στα αθλήματά του περιλαμβάνονται η ιστιοπλοΐα τριγώνου, η ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας, η τεχνική κολύμβηση, η κωπηλασία και το κανόε καγιάκ.