Το άνοιγμα των εκκλησιών όλης της χώρας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, θα επιτραπεί η τέλεση Θείας Λειτουργίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και την επόμενη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της οποίας ψάλλονται οι Δεύτεροι Χαιρετισμοί στη Θεοτόκο.

Ωστόσο, η τέλεση της κάθε λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε Μητρόπολης θα γίνεται υπό αυστηρούς όρους και κανόνες και συγκεκριμένα: με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς.

Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Τι συνέβη χθες στη Θεσσαλονίκη με τους χαιρετισμούς

Έξω από εκκλησίες της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής πολλοί πιστοί για τη λειτουργία των Χαιρετισμών.

Πολλοί ήταν αυτοί που αγνόησαν τις απαγορεύσεις και τα μέτρα για το συνωστισμό και χωρίς να φορούν μάσκες βρέθηκαν στο προαύλιο κάποιων εκκλησιών για τη λειτουργία.

Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στο ναό της Οσίας Ξένης ζητούσαν από τους ιερείς που βρίσκονταν στο εσωτερικό των εκκλησιών να βάλουν μεγάφωνα προκειμένου η λειτουργία να ακούγεται στον εξωτερικό χώρο.

#menoumespeedy