Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» ο Δημοσθένης Δώδος

«Έφυγε» ο Δημοσθένης Δώδος Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε ο Καθηγητής ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

«Αποχαιρετούμε με συντριβή τον συνάδελφο και φίλο μας, τον Δημοσθένη Δώδο. Συνδέθηκα τόσο πολύ μαζί του στο Τμήμα και στο ΚΘΒΕ, δεν μπορώ να το πιστέψω. Θα του τηλεφωνήσω πάλι αύριο, να κανονίσουμε να πάμε για τσίπουρα, με απαραίτητη συνοδεία τα άφιλτρα Καρελάκια Αγρινίου. Α, ρε Δημοσθένη, μας την έκανες στα ξαφνικά. Καλό σου ταξίδι και καλήν αντάμωση»

ΨΗΦΙΣΜΑ Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Ο.Π.Ε. του Α.Π.Θ. με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκε σήμερα τον θάνατο του Δημοσθένη Δώδου αφυπηρετήσαντα Αν. Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών.

Ο Δημοσθένης Δώδος γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1948 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και στο Βερολίνο. Για την αντιστασιακή του δράση ως φοιτητής επί χούντας συνελήφθη και καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση.

Υπέμεινε βασανιστήρια και δοκιμασίες με το γνώριμο σε όλους και όλες μας απαράμιλλο σθένος του. Εργάστηκε επί χρόνια ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και κατόπιν δίδαξε στο ΑΠΘ, αρχικά στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, και κατόπιν υπηρέτησε ως μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών από το 2001 μέχρι την αφυπηρέτησή του το 2015.

Διατέλεσε Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ από το 2015 έως το 2019. Χαρισματικός δάσκαλος, ιδιαίτερα αγαπητός στους/στις φοιτητές/τριες, βαθύς γνώστης της πολιτικής ανάλυσης και της εκλογικής γεωγραφίας, διανοούμενος και ενεργός πολίτης, τίμησε πολλαπλώς το ΑΠΘ και το Τμήμα μας. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη και η απώλειά του δυσαναπλήρωτη.

Σύσσωμο το Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό, το Διοικητικό Προσωπικό, οι λοιποί Διδάσκοντες και λοιπές Διδάσκουσες, καθώς και οι Φοιτητές και Φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών τον αποχαιρετούμε με αγάπη.

Τιμώντας την προσφορά και τη μνήμη του, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Ψ η φ ί ζ ε ι – Να εκφραστούν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. – Να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία του. – Να παραστεί αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τμήματος, στην εξόδιο ακολουθία. – Να κηρυχθεί η μέρα της κηδείας του ως μέρα πένθους για το Τμήμα και να ανασταλούν όλες οι εκπαιδευτικές και διοικητικές δραστηριότητες την ώρα της κηδείας. – Να δημοσιοποιηθεί το ψήφισμα και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος».