
Ελέγχους σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς πραγματοποίησαν σήμερα αστυνομικοί του Α.Τ. Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων
Στο πλαίσιο της βαρύτητα που δίνει η Ελληνική Αστυνομία στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, και την εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ και της Γ.Α.Δ.Θ., αστυνομικοί με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
Έγιναν συνολικά 25 έλεγχοι σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.) και οι αστυνομικοί βεβαίωσαν τρία (3) διοικητικά πρόστιμα ύψους (300) ευρώ έκαστο για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)».