Θεσσαλονίκη Μαζί: Η διοίκηση Ζέρβα συνεχίζει την απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών

 

 

Συνεπής με τη μέχρι σήμερα πορεία του και με τα δείγματα γραφής που έχει δώσει ο κύριος Ζέρβας, κατεβαίνει ένα ακόμα σκαλί στον δρόμο προς τη φαυλότητα, την προχειρότητα και την αδιαφάνεια.

Φέρνει προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση το κορυφαίο του έτους για τον δήμο θέμα του προϋπολογισμού.

Αντί μετά από την απόφαση του ΣτΕ να φέρει για συζήτηση τον προϋπολογισμό σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, για να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη και τη νομιμότητα όπως προτείναμε, και να προστατέψει τον δήμο από μελλοντικές περιπέτειες, πράττει ακριβώς το αντίθετο.

Αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο λόγος για αυτή την καινούρια θεσμική απαξίωση των οργάνων του δήμου και των δημοκρατικών διαδικασιών;

Μήπως είχε «ξεχάσει» ότι είναι υποχρεωμένος να φέρει τον προϋπολογισμό προς ψήφιση και όταν το «θυμήθηκε» ήταν αργά να συγκαλέσει τακτική συνεδρίαση;

Μήπως δεν είναι σε θέση αυτός και οι συνεργάτες του να συντάξουν έγκαιρα και εμπρόθεσμα τον προϋπολογισμό του Δήμου;

Όποιος και αν είναι ο λόγος, η ουσία είναι ότι με την πράξη του αυτή επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος ως δήμαρχος είναι το προϊόν μιας έκτακτης και συγκυριακής  συνθήκης  διαφόρων αρνητικών παραγόντων.

Υπό κανονικές και τακτικές συνθήκες ποτέ οι Θεσσαλονικείς δεν θα επέλεγαν για δήμαρχο έναν άνθρωπο όπως ο κύριος Ζέρβας που αδιαφορεί για τις δημοκρατικές διαδικασίες, για τους θεσμούς, για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Ούτως ή άλλως είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός του Δήμου που φέρνει προς ψήφιση και η έκτακτη συνθήκη την οποία εκπροσωπεί ο ίδιος, πολύ σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.