AXEPA

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας τρεις ηλικιωμένοι με κορονοϊό, τρόφιμοι του γηροκομείου της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε συρροή κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, όλοι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι άνω των 70 ετών, νοσηλεύονται από την Κυριακή στην μονάδα Covid του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και η κατάσταση της υγεία τους κρίνεται μέτρια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν ακόμα πέντε κρούσματα, ύστερα από τον τελευταίο έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι στο γηροκομείο εντοπίστηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι θετικοί στον κορονοϊό, ύστερα από τεστ που ξεκίνησαν να γίνονται από τις 18 Αυγούστου και από την ιχνηλάτηση προέκυψαν περίπου 50 στενές επαφές.

Θυμίζουμε ότι εκ μέρους της διοίκησης, με την οποία επικοινώνησε το GRTimes.gr την προηγούμενη εβδομάδα, κατέστη σαφές πως τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στο γηροκομείο είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ως εκ τούτου η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Ταυτόχρονα, θέλησαν να τονίσουν πως δεν υφίσταται ούτε ο συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων, ούτε καν κρούσματα.