Θεσσαλονίκη: το πρώτο re-use bazaar με παιδικά είδη βοηθά το “Χαμόγελο”

ΜΠΑΖΑΡ-ΧΑΜΟΓΕΛΟ-ΤΟΥ-ΠΑΙΔΙΟΥ

Κείμενο: Γεωργία Σκονδράνη 

To πρώτο bazaar με παιδικά ρούχα, παιχνίδια και μικροσυσκευές σε άριστη κατάσταση και για καλό σκοπό, είναι γεγονός και συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη!

Τo Κέντρο Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας Functional στη Σταυρούπολη, στα δυτικά της πόλης, διοργανώνει το πρώτο «Re-use don’t throw away bazaar» και προσφέρει όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του, για την ενίσχυση του έργου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το bazaar είναι μόνιμο και συνεχιζόμενο χωρίς ημερομηνία λήξης. Τώρα λόγω του κορονοϊού το μέγεθος του δεν είναι μεγάλο και πραγματοποιείται στην υποδοχή του κέντρου Φυσικοθεραπείας» είπε στο speedynews η ιδιοκτήτρια του Functional Άννα Μπέλλου.

«Η ιδέα του bazaar προέκυψε όταν το δικό μου το παιδί μεγάλωσε και καθαρίζοντας το σπίτι ανακάλυψα ότι είμασταν γεμάτοι από παιχνίδια, βρεφικά είδη και μικροσυσκευές που σχετίζονται με το παιδί. Και έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσω ένα bazaar στους χώρους του κέντρου, όπου με ένα συμβολικό αντίτιμο θα μπορούν οι γονείς να προμηθεύονται ότι τους χρειάζεται από το bazaar με τα έσοδα να πηγαίνουν αποκλειστικά στο «Χαμόγελο» συμπλήρωσε η κ. Μπέλλου.

ΜΠΑΖΑΡ-ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Μέχρι στιγμής 30 οικογένειες που επισκέπτονται το κέντρο, προμηθεύονται αντικείμενα του bazaar αλλά η κ. Μπέλλου θέλει να προσκαλέσει το κοινό να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.

«Όλα τα αντικείμενα του bazaar είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι μεταχειρισμένα αλλά ελαφρώς. Δεν είναι σωστό να πεταχτούν» συμπλήρωσε και πρόσθεσε «κατά αυτόν τον τρόπο βοηθιόμαστε όλοι. Και το «Χαμόγελο» αλλά και οικογένειες που θέλουν να αγοράσουν κάτι οικονομικό και χρηστικό» είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπέλλου.

Χαμόγελο

Να σημειωθεί πως τώρα με την πανδημία, αν κάποιος θελήσει να αφήσει ή να πάρει κάτι από το bazaar, μπορεί να κλείσει ραντεβού με το κέντρο, για να μη γίνει συγχρωτισμός.

Επιπλέον υπάρχει και λίστα με τα αντικείμενα που φέρνει ο καθένας και στην περίπτωση που δεν πουληθούν μπορεί να επιστραφούν ξανά πίσω στους ιδιοκτήτες τους, αν το θελήσουν.

Παράλληλα, στο χώρο του Functional υπάρχει τοποθετημένος και κουμπαράς του «Χαμόγελου» για όσους θέλουν να συνεισφέρουν απλώς στον Οργανισμό.