«Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθε η στιγμή», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 75χρονη κυρία Νίκη εξερχόμενη από τον χώρο του εμβολιασμού, ενώ ο σύζυγος της, ο 77χρονος κύριος Γιώργος, βιάστηκε να προσθέσει στα λεγόμενα της συζύγου του: «Ανυπομονούσαμε πότε θα έρθει η ώρα να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο!».
Παρά το κρύο, που έφερε μαζί της τα τελευταία 24ωρα η κακοκαιρία «Μήδεια», οι πολίτες άνω των 75 ετών ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους, από τις 8 το πρωί, προκειμένου να εμβολιαστούν. Ντυμένοι χοντρά, φορώντας μάσκες προφύλαξης και κρατώντας αποστάσεις έφτασαν είτε με ταξί, είτε με Ι.Χ. αυτοκίνητα, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους ή από συγγενικά τους πρόσωπα στην είσοδο του περιπτέρου 13 και περίμεναν από τον φύλακα να ελέγξει τα έγγραφα ώστε να περάσουν στον κυρίως χώρο.
Σε δεύτερο στάδιο, οι πολίτες που είχαν κλείσει ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους, βρίσκονταν μπροστά από τα γκισέ των γραμματειών, όπου συμπλήρωναν μία αίτηση, την οποία ακολούθως παρέδιδαν στους γιατρούς και προχωρούσαν στον εμβολιασμό, ενώ για τους συνοδούς υπάρχει ειδικός χώρος αναμονής.
Το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ κατά της Covid-19, στην πλήρη ανάπτυξή του θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα καθώς η συνολική του έκταση θα φτάνει τα περίπου 12.000 τ.μ. (στα περίπτερα 13 και 15). Σήμερα, πρώτη ημέρας λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου, ξεκίνησαν 24 εμβολιαστικές γραμμές, με 48 γιατρούς υπό την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ θα αναπτυχθεί πλήρως τον Μάρτιο, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στον χώρο. Η δυναμικότητά του θα ξεπερνάει τους 6000 εμβολιασμούς την ημέρα και τους 150.000 εμβολιασμούς τον μήνα.