Το «Makedonia Palace» έσπειρε χαμόγελα στα παιδιά του «Φάρου του Κόσμου»

Με τσάντες, κασετίνες πλήρως εξοπλισμένες, τετράδια για παιδιά κάθε ηλικίας, κάλτσες και άλλα προϊόντα ενίσχυσε, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το ξενοδοχείο «Makedonia Palace» το κέντρο νεότητας «Φάρος του Κόσμου», ένα χώρο προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης νέων της περιοχής του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης, όπου κατοικούν κυρίως ρομά.

Παιδιά του «Φάρου του Κόσμου», με λαμπερά από χαρά πρόσωπα, υποδέχθηκαν το κλιμάκιο από τρεις εργαζόμενους στο ξενοδοχείο, οι οποίοι μετέφεραν τα σχολικά είδη. Με συγκίνηση ο πατέρας Αθηναγόρας, η ψυχή του «Φάρου του Κόσμου» εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου για τη στήριξη.

«Μας πήραν τηλέφωνο από το ξενοδοχείο και μας είπανε ότι πήρανε απόφαση να μας βοηθήσουν. Παράλληλα, μας ρώτησαν, τι ακριβώς χρειαζόμαστε. Τους είπαμε τις ανάγκες μας και ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μας έφεραν σχολικά είδη για παιδιά κάθε ηλικίας, από το Δημοτικό έως το Λύκειο», λέει στο ethnos.gr η Ελένη Τρανού, εθελόντρια στο Κέντρο Νεότητας «Φάρος του Κόσμου».

Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace», η εμπειρία που αποκόμισαν από την επίσκεψή τους στο «Φάρο του Κοσμου», ήταν ένα μάθημα ζωής.

«Με το που φτάσαμε, βγήκε ένα παιδί 10 χρονών τρέχοντας να μας υποδεχτεί. ”Καλώς ορίσατε”, είπε ο Χρυσοβαλάντης, με ένα πλατύ χαμόγελο και δυο μάτια όλο ευτυχία. ”Περάστε μέσα, σαν το σπίτι σας” Μπαίνοντας στην αυλή, μας υποδέχτηκαν μέλη του Φάρου και αμέσως νιώσαμε σαν να μπαίνουμε μέσα στο σπίτι μιας μεγάλης ευτυχισμένης οικογένειας. Δώσαμε τις τσάντες στα παιδιά, τις οποίες άνοιξαν με υπέρμετρη ευτυχία. ”Δες, έχει και τετράδια ορθογραφίας!”, φώναξε ο ένας. ”και κασετίνες γεμάτες μολύβια, γόμες και ξύστρες” είπε ο άλλος. Καθίσαμε στη τραπεζαρία, εκεί όπου μας υποδέχτηκε ο πατέρας Αθηναγόρας, ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη και όνειρα για τα παιδιά του. Όλα τα παιδιά ενηλικιώνονται εκεί εξοπλισμένα με αγάπη, ευγένεια, καλοσύνη και μόρφωση, κάποια καταλήγουν σε πανεπιστήμια ενώ άλλα σε ιδιωτικές σχολές με υποτροφίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πατέρας Αθηναγόρας μεγαλώνει παιδιά με αρχές, έτοιμα να εισέλθουν στη κοινωνία. Είναι ένας κόσμος τόσο διαφορετικός, γιατί είναι ένας κόσμος γεμάτος αγάπη, καλοσύνη, τάξη και ευγένεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Φάρος του Κόσμου θα μας υποδεχτεί ξανά πολύ σύντομα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace».