Το ΜέΡΑ25 έδωσε το παρών στην εκδήλωση μνήμης για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

«Πoτέ ξανά τέτοια τραγωδία» ήταν το μήνυμα των εκδηλώσεων μνήμης για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ρένα Παπαδοπούλου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Πουλής και εκπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και κατέθεσαν στεφάνι.

Η ανείπωτη τραγωδία που έλαβε χώρα πριν από 78 χρόνια, δεν θα σβήσει ποτέ από την μνήμη μας και την καρδιά μας. Το χωριό πλήρωσε βαρύ το τίμημα για τους αντιστασιακούς του αγώνες με 149 ζωές. Τιμούμε με αγώνες για την Ελευθερία, την Ειρήνη και την Δημοκρατία, ενάντια στον Φασισμό.

Οι ναζιστικές θηριωδίες στοιχειώνουν κάθε άκρη της χώρας μας, από τον Χορτιάτη μέχρι το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, την Κάνδανο, τη Βιάννο, το Δοξάτο, τα Ανώγεια και ο μαρτυρικός “κατάλογος” δεν σταματά.

Τα θύματα όμως των θηριωδιών και οι οικογένειες τους -όσες επέζησαν- παραμένουν αδικαίωτα μιας και οι ελληνικές Κυβερνήσεις οι μνημονιακές και οι προκάτοχοι τους, αρνούνται να εκτελέσουν τις σχετικές αποφάσεις που ήδη υπάρχουν για κάποιες περιπτώσεις όσον αφορά τις γερμανικές οφειλές.

Έτσι, με αυτή την εγκληματική αδράνεια, δίνεται η “δυνατότητα” σε κάθε κυρία Μπέρμποκ να επισκέπτεται τη χώρα μας και να λέει μπροστά στους επιτελάρχες της Μητσοτάκης Α.Ε. -και όχι μόνο- ότι ζήτημα επανορθώσεων δεν υπάρχει, απλώς η γερμανική Κυβέρνηση μπορεί να “ελεήσει” αυτές τις μαρτυρικές περιοχές με μερικές “επενδύσεις”.

Τα εγκλήματα αυτά και οι οφειλές αυτές, είναι απαράγραπτες και δεν μπορεί να υπάρξει δικαίωση των θυμάτων, ούτε και τιμωρία των θυτών χωρίς την εκτέλεση των σχετικών δικαστικών αποφάσεων που ήδη υπάρχουν και η ελληνική Πολιτεία παρανομώντας δεν τις εφαρμόζει.