Με ιδιαίτερη προσοχή κι αυστηρά μέτρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης, ώστε να μην υπάρξει αύξηση της διασποράς του κορονοϊού.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί “μεγάλο στοίχημα” της κυβέρνησης κι οι ιδέες που θα το συνοδεύσουν είναι με γνώμονα την προσπάθεια προστασίας των πολιτών. Απαραίτητα στο μαγαζί θα είναι τα γάντια και τα μπουφάν για τα τραπέζια, τα οποία εν μέσω χειμερινής περιόδου, θα είναι τοποθετημένα σε εξωτερικούς χώρους. Οι χώροι αυτοί αναμένεται να είναι για παράδειγμα οι αυλές, που φυσικά θα υπάρχουν θερμάστρες για την καταπολέμηση του κρύου.

Ανοιχτοί ωστόσο θα είναι και οι εσωτερικοί χώροι, αλλά με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με απαγόρευση της χρήσης κλιματισμού, τέσσερα άτομα το ανώτερο σε κάθε τραπέζι και απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών.

Στο εσωτερικό των καταστημάτων θα μπορεί να αξιοποιηθεί το 30% ή το 50% της δυναμικότητας κάθε καταστήματος, ανάλογα με το μέγεθός του.

Αναφορικά μετο ωράριο λειτουργίας της εστίασης, αυτό προβλέπεται να είναι μέχρι τις 10 το βράδυ και θα δίνεται χρόνος περίπου μιας ώρας στους θαμώνες, όταν φυσικά αρθεί το lockdown για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.