Το παρασκήνιο του εμβολιασμού Πολάκη

του ΣΠΥΡΟΥ ΡΑΠΑΝΑΚΗ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που έβγαλε ειδήσεις,  έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε έναν “άγριο χειμώνα” για τη μεσαία τάξη ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι την άνοιξη του 2022 ο Κ. Μητσοτάκης θα πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί δεν θα μπορεί να συγκρατήσει την φθορά του.  “Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και δεν έχω αμφιβολία ό,τι και να δημοσιεύουν οι δημοσκοπήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης της χώρας”, εκτίμησε, διευκρινίζοντας ότι  θα κριθεί από τις περιστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα το αν θα ζητήσει εκλογές.

Αναφερόμενος στην υπουργοποίηση Στυλιανίδη, σχολίασε σκωπτικά πως αποκαλύπτει την ένδεια στελεχών από την παράταξη της Ν.Δ. “Αφού δεν μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη στη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να εισάγει «αρίστους» από την Κύπρο”, σημείωσε, επισημαίνοντας ωστόσο την καλή συνεργασία που είχε ως πρωθυπουργός όταν ο Χρ. Στυλιανίδης ήταν επίτροπος, υπενθυμίζοντας την υποστήριξη του στην Συμφωνία των Πρεσπών και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα στο Κυπριακό.

Εμβολιάστηκε και ο Πολάκης

Αναμφίβολα όμως η “είδηση” της βραδιάς ήταν ότι όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχουν εμβολιαστεί. Ακόμα και ο Παύλος Πολάκης.

Όπως αποκάλυψε ο Αλ. Τσίπρας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας έκανε πριν λίγες ημέρες πράξη την δημόσια δέσμευση του ότι θα εμβολιαστεί το φθινόπωρο.

“Υπενθύμισα στον κ. Πολάκη ότι έχει κάνει μία δημόσια δήλωση, ότι θα εμβολιαστεί το Σεπτέμβριο και μου είπε ότι θα μείνω σε αυτή τη δήλωση που έχω κάνει. Χθες το απόγευμα μου έστειλε με SMS την εικόνα από τον εμβολιασμό, ότι έκανε την υπόσχεσή του πράξη, λέγοντας ότι εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής, ασκώ κριτική στο πλαίσιο της επιστημονικής μου προσέγγισης. Είναι θεμιτό, αλλά επίσης θεμιτό να είναι ξεκάθαρη η θέση του κόμματος”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Με αυτή την ευκαιρία επανέλαβε το μήνυμα της Κουμουνδούρου υπέρ των εμβολιασμών: ” Είναι η ώρα να άρουμε τις επιφυλάξεις. Ας χρησιμοποιηθεί και η είδηση ότι ο Παύλος Πολάκης που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση είναι εμβολιασμένος”, είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν αρκεί μόνο ο εμβολιασμός. “Η κυβέρνηση αμέλησε την ενίσχυση του ΕΣΥ, αμέλησε την πρωτοβάθμια φροντίδα, αμέλησε την ανάγκη ιχνηλάτησης και επιδημιολογικών μελετών, δεν φέρνει φαρμακευτικά σκευάσματα, προκειμένου να δώσει όπλα στους γιατρούς που μάχονται στις εντατικές για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας. Άρα λέμε, ναι, όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε, πρέπει να πείσουμε τους πολίτες, αλλά αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό”, ξεκαθάρισε.

Μίλησε ακόμη για την μάχη που πρέπει να δώσουμε να πειστούν οι ανεμβολίαστοι, παίρνοντας αποστάσεις από την κριτική πως το 45% όσων ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί είναι “ψεκασμένοι”. “Ένα μικρό ποσοστό είναι”, σημείωσε εκτιμώντας ότι  η μεγάλη πλειοψηφία φοβάται ή δεν έχει ενημέρωση.

“Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με το βούρδουλα αλλά με την πειθώ. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης με όσα έχει κάνει, τα κορωνογλέντια στην Ικαρία, με τις αντιφάσεις του, δεν μπορεί να πείσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Ο Μητσοτάκης που έδωσε εκατομμύρια σε ΜΜΕ για να δοξάζουν τον Μωυσή δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες”, επισήμανε.

Η τριπλή εξαπάτηση της μεσαίας τάξης από τον Μητσοτάκη

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για την τριπλή εξαπάτηση της μεσαίας τάξης από τον Κ. Μητσοτάκη ο οποίος εξελέγη με τρείς δεσμεύσεις: Λιγότερους φόρους, ασφάλεια και καλύτερες δουλειές. “Αντί για λιγότερους φόρους έχει φέρει μια τραγική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης με τις ανατιμήσεις, την ακρίβεια. Αντί για ασφάλεια, οι πολίτες ζουν σε ένα καθεστώς πρωτοφανούς ανασφάλειας. Και αντί για καλύτερες δουλειές έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, με την κατάργηση του 8ωρου και την θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών”, υπογράμμισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει ήδη τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είχε προειδοποιήσει από τον Μάιο για τις αυξήσεις στο ρεύμα και στα προϊόντα πρώτης ανάγκης ενώ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην βουλή. “Ο Ά. Γεωργιάδης μας έλεγε ότι η αγορά ρυθμίζεται μόνη της”, είπε.

Υπενθύμισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μειώσει τον Απρίλιο του 2019, πριν τις ευρωεκλογές, το ΦΠΑ στο ρεύμα από το 13% στο 6% και ο κ. Χατζηδάκης το 6% το έδωσε σε αυξήσεις στα τιμολόγια.  “Δεν γίνεται η κυβέρνηση να μην σχεδιάζει μία πολιτική επιδότησης των στρωμάτων που δεν μπορούν να αντέξουν τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ”, ανέφερε.

“Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Αν η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να δώσει φοροελαφρύνσεις στους έχοντες, μειώνοντας τη φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων, κάτι που θα δώσει υπερκέρδη σε λίγους αλλά δεν θα ελαφρύνει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία αφού δεν έχει κέρδη, ή αν η επιλογή μας είναι να στηρίξουμε τη μικρή και μεσαία επιχείρηση που θα διαλυθεί και από την ακρίβεια στις τιμές του ρεύματος, τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου. Αυτό είναι το ερώτημα σήμερα”, πρόσθεσε.#menoumespeedy