Την αρχή της διαδικασίας του μπαζώματος δείχνει λεπτό προς λεπτό αποκαλυπτικό βίντεο από drone της πυροσβεστικής, αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας πως η όλη διαδικασία ξεκίνησε από τις πρώτες κιόλας ώρες, πριν καλά καλά περισυλλεγούν όλες οι σοροί των θυμάτων, με την εκχωμάτωση μεγάλου μέρους αδρανών υλικών και σημαντικών πειστηρίων από τον τόπο του εγκλήματος.

Πρόκειται για εικόνες που κατέγραφαν λεπτό προς λεπτό το έγκλημα και μεταδίδονταν ζωντανά στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, χωρίς κάποιος να παρέμβει ώστε να σταματήσει τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλά για ευθύνες, ενώ τόσο καιρό κυβερνητικά χείλη διαλαλούσαν πως όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Χαρακτηριστικά ανέφερε «για εμάς το δυστύχημα των Τεμπών υπαγορεύει μία και μόνο υποχρέωση, να αναδειχτεί από τη δικαιοσύνη και μόνο από τη δικαιοσύνη όλη η αλήθεια και όποιος-α έχει ευθύνη ποινική εν προκειμένω…».

Το βιντεοληπτικό υλικό που αποκαλύπτει το documentonews.gr δημοσιεύουμε προέρχεται από drones της ομάδας ΣμηΕΑ υπηρεσιών του πυροσβεστικού σώματος που απέστελλαν ζωντανή μετάδοση στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για το ποιος έβλεπε τις εικόνες.

Πρόσβαση στις εν λόγω εικόνες που αναμεταδίδονταν στο ΕΣΚΕΔΙΚ έχει η ηγεσία του ΠΣ, η ηγεσία της πολιτικής προστασίας, καθώς και οι εκπρόσωποι όλων των σωμάτων και φορέων που στελεχώνουν το ΕΣΚΕΔΙΚ, όπως παραδείγματος χάρη εκπρόσωποι της αστυνομίας. Το ποιοι βρίσκονταν τελικά εκεί και έβλεπαν τις εικόνες μένει να απαντηθεί, όπως και ο λόγος που επέτρεψαν τέτοιες παρεμβάσεις που λάμβαναν χώρα χωρίς εισαγγελική εντολή στον τόπο δυστυχήματος και με ανοιχτή την προκαταρκτική έρευνα.

Υπενθυμίζουμε πως στελέχη της πυροσβεστικής που επιχείρησαν στο σημείο έχουν αρνηθεί κάθε εμπλοκή στη μεταφορά χωμάτων, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από τις καταθέσεις που έχει στη διάθεσή του ο ανακριτής, καθώς το αφήγημα για το πότε μεταφέρθηκαν τα χώματα, με τίνος εντολή και για ποιον λόγο, αλλά και τι περιείχαν αλλάζει κατά το δοκούν.