Η σεισμική δραστηριότητα έχει περιοριστεί στη νησίδα Άνυδρο, όπως δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Δρ Αθανάσιος Γκανάς, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Αυτή η εξέλιξη θεωρείται θετική, καθώς μειώνει τον κίνδυνο για τσουνάμι και κατολισθήσεις.
Η Άνυδρος, σύμφωνα με τον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, φαίνεται να έχει «χαθεί» από τη σεισμική δραστηριότητα.
Η νησίδα Άνυδρος, γνωστή και ως Αμοργοπούλα, είναι μια μικρή ακατοίκητη νησίδα που ανήκει στις νοτιοανατολικές Κυκλάδες. Βρίσκεται στο κέντρο του θαλάσσιου χώρου που περικλείεται από τα νησιά Σαντορίνη, Αμοργός, Ίος, Ανάφη και Αστυπάλαια, απέχοντας 10 ναυτικά μίλια από την Αμοργό και περίπου 15 από τη Σαντορίνη.
Διοικητικά, η Άνυδρος ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Αρκεσίνης του δήμου Αμοργού, ενώ πριν το 2011 ανήκε στο τοπικό διαμέρισμα Θήρας του Δήμου Θήρας. Η Αμοργοπούλα είναι ιδιόκτητο νησί από το 1860, με έκταση περίπου 1200 στρεμμάτων.
Ιδιοκτήτης της Αμοργοπούλας είναι ο επιχειρηματίας Αντώνης Βεκρής, γνωστός για την επιτυχία του με το «Αμόργιον», το οποίο μετέτρεψε τη συνταγή του ρακόμελου σε εμφιαλωμένο ποτό.
Τον Φεβρουάριο του 2025, εγκαταστάθηκε στην Άνυδρο σεισμογράφος που συνδέεται με ελληνικό σεισμολογικό ινστιτούτο, ενισχύοντας την παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Η νησίδα είναι απομονωμένη και έχει χαρακτηριστεί βιότοπος CORINE, φιλοξενώντας φυτά ενδημικά των Κυκλάδων, όπως τα Allium luteolum, Fibigia lunarioides, Origanum calcaratum, Pimpinella pretenderis και Trigonella rechingeri. Επίσης, υπάρχουν δύο σπάνια είδη ερπετών, το Cyrtodactylus kotschyi solerii x saronicus και το σιλιβούτι της Αμοργού (Podarcis erhardii amorgensis).