Κριτική στη στάση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του ασκεί σε κείμενό του που δημοσίευσε στα social media ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Στο κείμενό του ο κ. Κοτζιάς θέτει τα εξής ερωτήματα προς τον κ.Δένδια:
Για πρώτη φορά μετά από 20 μήνες πεισματικής σιωπής ο ΥΠΕΞ/ΝΔ απάντησε εν μέρει σε τουρκικές προκλήσεις. Δεν εξήγησε, όμως: ήταν αυτός ο σκοπός ταξιδιού του; πέτυχε κάτι άλλο πιο ουσιαστικό και αν ναι σε πoιο βαθμό; ‘Η ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία και τα εσωκομματικά της ΝΔ.
ΥΓ. Η δεξιά και το διαζύγιό της με την αλήθεια
Η Δεξιά, η ακροδεξιά και το παρακράτος πάντα δεν άντεχαν τη φωνή της αλήθειας. Παρόλο που με έχουν κομμένο από όσα μέσα ελέγχουν απευθείας, εξακολουθούν με πάθος να παράγουν τα ψέματά τους. Η “ομάδα αλήθειας της ΝΔ” έβγαλε ένα φιλμάκι από επίσκεψη μου σε Σμύρνη την ώρα που συνομιλώ με Τσαβούσογλου, ενώ πέταξαν αεροπλάνα από πάνω από το Προξενείο. Τότε μου λέει πειραχτικά ο Τσαβούσογλου “μη φοβάσαι δεν έχουν κακό σκοπό”. Εκεί το σταμάτησαν το φιλμάκι. Δηλαδή, έφαγαν την άμεση απάντηση που έδωσα διακόπτοντας τον συνομιλητή μου, στον οποίο λέω με χαμόγελο, “εσύ να ανησυχείς γιατί έφερα μαζί μου την ελληνική πολεμική αεροπορία”. Δεν αντέχουν την αλήθεια, το έχουν πια στο DNA να την ξεφτιλίζουν.