Ο Τζιτζικώστας δίνει 1,5 εκ. ευρώ στην ΕΛΑΣ για αγορά οχημάτων

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε νέα ενίσχυση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, η οποία θα αγγίξει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Όπως ο ίδιος δήλωσε στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη:

«Διασφαλίσαμε την προμήθεια συνολικά 60 οχημάτων στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία. Η Περιφέρεια μέσω ευρωπαϊκών πόρων ενισχύει σημαντικά τον εξοπλισμό της Αστυνομίας, διευκολύνοντας έτσι το έργο της. Με 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουμε στην ΕΛΑΣ 35 επιβατικά οχήματα, 14 οχήματα τύπου SUV, δυο οχήματα για τη μεταφορά προσωπικού και εννέα μοτοσικλέτες. Επίσης, διαθέτουμε δέκα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας και 51 ασυρμάτους.

Θυμίζω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στην ΕΛΑΣ και σε όσους συμπολίτες μας δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Διαθέσαμε είδη ατομικής προστασίας για τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια, να προστατεύουν όλους εμάς. Αυτή την καλή συνεργασία θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.