Προαπαιτούμενο ο εμβολιασμός για να ταξιδέψεις με αεροπορική εταιρία

Νέα δεδομένα στις μαζικές συγκοινωνίες και στην διαμόρφωση της πολιτικής των εταιριών φαίνεται πως φέρνει κορονοϊός. Μάλιστα ο επικεφαλής της αυστραλέζικης αεροπορικής εταιρείας Qantas , Άλαν Τζόις, δήλωσε πως θεωρεί τον εμβολιασμό «απαραίτητο» σε διεθνείς πτήσεις. «Ζητάμε να τροποποιήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε να δηλώσουμε στους διεθνείς ταξιδιωτικούς οργανισμούς πως θα ζητάμε από τους ανθρώπους να έχουν εμβολιαστεί πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος», σημείωσε σε δηλώσεις του στο Channel 9 της Αυστραλίας.

Για την ώρα βέβαια , σύμφωνα με το δημοσίευμα των «FT» που φιλοξενούν τις δηλώσεις του Αυστραλού επικεφαλής της αεροπορικής, οι περισσότερες πτήσεις εκτός Αυστραλίας έχουν τεθεί σε αναστολή για μη μόνιμους κατοίκους. Η αεροπορική εταιρεία δεν αναμένει να επανεκκινήσει τις διεθνείς πτήσεις ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκπρόσωπος της Etihad είχε αναφέρει την ανάγκη συμφωνίας για μια βίζα υγείας, προκειμένου να επανέλθουν οι διεθνείς πτήσεις με ασφάλεια.