Ραγκουσης: “Αποκλειστικά υπεύθυνη για την τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός η κυβέρνηση”

Με μία πολύ “σκληρή” ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίασε την κρατική αναλγησία στο θέμα λήψης αποφάσεων σε καίρια χρονικά σημεία όσον αφορά το ζήτημα διαχείρισης της πανδημίας. Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε την κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνή για την τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός μέσα στα νοσοκομεία τονίζοντας πως όλες οι κινήσεις της ήταν εκπρόθεσμες.

“Απολύτως συνειδητά και σκόπιμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε ό,τι ήταν εφικτό για να ενισχύσει έγκαιρα και ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μπορούσαν. Αλλά ούτε ήθελαν, ούτε τους άφησαν.

Έχουν πλήρη επίγνωση πως ένα σύγχρονο και δραστικά ενισχυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι ο χειρότερος εχθρός, ο χειρότερος ανταγωνιστής των ιδιωτικών συμφερόντων υγείας, των ιδιωτικών κλινικών. Κι αυτοί ως Νέα Δημοκρατία, στο ιδιωτικό σύστημα υγείας πιστεύουν, από τα ιδιωτικά συμφέροντα υγείας είναι εξαρτημένοι.

Συνειδητά εκ των υστέρων-κι αφού είχαν ήδη κηρύξει το νέο ξαφνικό θάνατο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, το νέο lock down-έφεραν την εκπρόθεσμη τροπολογία για προσλήψεις γιατρών στις ΜΕΘ. Συνειδητά εκ των υστέρων προσπαθούν να εξασφαλίσουν κρεβάτια από τις ιδιωτικές κλινικές.

Είναι αδικαιολόγητοι, είναι ασυγχώρητοι.

Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός μέσα στα νοσοκομεία.

Είναι συνειδητά εκπρόθεσμοι.