Φλαμπουράρης: Η τοξικότητα στο πολιτικό σκηνικό είναι στρατηγική αλλά και τακτική επιλογή της ΝΔ

Speedynews.gr

Η ταχύτητα στην ενημέρωση


ΕιδήσειςΟικονομίαΠολιτικές ΘέσειςΠολιτική

Φλαμπουράρης: Η τοξικότητα στο πολιτικό σκηνικό είναι στρατηγική αλλά και τακτική επιλογή της ΝΔ

Α. Φλαμπουράρης: Oι επιλογές της ΝΔ δεν είναι απλώς συντηρητικές, αλλά ακραία νεοφιλελεύθερες και ενίοτε ακροδεξιές

«Η όξυνση και η τοξικότητα στο πολιτικό σκηνικό είναι στρατηγική αλλά και τακτική επιλογή της ΝΔ. Η ΝΔ είναι το επιτελικό κέντρο, ο εγκέφαλος, μιας επιχείρησης συκοφάντησης του κόμματός μας, των στελεχών μας και της διακυβέρνησής μας”

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής Επικρατείας και Συντονιστής Τομέων κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα newsique.gr, επισημαίνει: Πρόκειται για απολύτως οργανωμένη επίθεση, που υλοποιείται, «θεσμικά» αλλά κυρίως εξωθεσμικά, γιατί έτσι νομίζει ότι θα αποκλειστεί η δυνατότητα επαναφοράς της δημοκρατικής παράταξης και της αριστεράς στην κυβέρνηση».

Όπως εξηγεί  είναι «στρατηγική επιλογή, γιατί ελπίζει ότι έτσι θα αλλάξει τα δεδομένα δεκαετιών στην ελληνική κοινωνία» και ταυτόχρονα αποτελεί «τακτική επιλογή, γιατί έτσι επιδιώκουν να απομακρύνουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά της προβλήματα, και βεβαίως από την ποιότητα της δικής τους διακυβέρνησης».

Αναφερόμενος στη στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στο διαμορφούμενο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζει ότι «δεν μας φτάνει η ΝΔ που πάει πάλι τη χώρα στα βράχια, είναι και η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, που δεν μπορεί να ξεφύγει από την «βεντέτα» της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά είναι μόνο η βεντέτα ή πρόκειται πια για δεσμούς αίματος, που αποκτήθηκαν κατά την καταλήστευση της χώρας τα προηγούμενα χρόνια;».

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, προσθέτει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δύσκολα μπορεί να προκύψει κοινός βηματισμός ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Φλαμπουράρης μεταξύ άλλων επισημαίνει ακόμη ότι «το ελληνοτουρκικό θέμα είναι «καυτό» και υψίστης επικινδυνότητας για αστάθμητες εξελίξεις», και

ασκεί κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι η κυβέρνηση, δυστυχώς, είναι θεατής του δράματος, ακολουθεί τις εξελίξεις, αντί να τις ελέγχει στο μέτρο που θα μπορούσε.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στην οικονομία ο κ. Φλαμπουράρης εκφράζει την ανησυχία του για την « φτώχεια που έρχεται. Τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν. Τους άνεργους που θα πολλαπλασιαστούν» Και καταλήγει: «πιο πολύ φοβάμαι αυτούς που μας κυβερνούν, που έχω όλες τις ενδείξεις ότι για μια ακόμη φορά μετατρέπουν «την κρίση σε ευκαιρία» για ίδιον όφελος. Φοβάμαι τις υπέρογκες τραπεζικές δανειοδοτήσεις ημετέρων που έγιναν μέσα στην καραντίνα ενώ η αγορά στενάζει. Φοβάμαι την αδιαφάνεια της διαχείρισης της ΝΔ. Φοβάμαι νέα μνημόνια. Φοβάμαι νέα χρεοκοπία και να δούμε ποιος πάλι θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Πηγή : AVGI

Comment here