Μήνυση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ από εκκλησιαστικό site δέχθηκε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος για τον χαρακτηρισμό του «πρότζεκτ με αποβλάκωση» σχετικά με το σήριαλ με θέμα τον βίο του Άγιου Παΐσιου στο MEGA.

 

«-Πώς πάει, άγιε πατέρα; Προχωράει το πρότζεκτ με την αποβλάκωση;

-Μια χαρά προχωράει, τέκνο μου. Έχουμε όμως ακόμη τεράστια περιθώρια.

-Να αποβλακωθούμε περισσότερο;

-Όχι. Να εκδηλώσουμε την αποβλάκωσή μας πιο απενοχοποιημένα»

είχε γράψει σε ανάρτησή του στο facebook.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος δήλωσε ότι ο όρος «αποβλάκωση» είναι ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίο ο Πέτρος Τατσόπουλος αντιμετωπίζει απορριπτικά το περιεχόμενο της πίστης με τον συγγραφέα να απαντά: «Μητροπολίτη, δεν σκοπεύω να σιωπήσω. Δεν σιώπησα ποτέ, δεν θα σιωπήσω και τώρα. Ο καιρός που σιωπούσαμε μπροστά στους μητροπολίτες παρήλθε».

Ακολούθησε μήνυση από το εκκλησιαστικό site, ekklisiaonline.gr, που επικαλείται άρθρο του αντιρατσιστικού νόμου και τον εγκαλεί για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος απάντησε στη μήνυση, γράφοντας: «Τελευταία φορά με μήνυσε η Χρυσή Αυγή. Λέτε να φοβηθώ τις απομιμήσεις της;».

Μάλιστα επανήλθε με νέα ανάρτηση για τη μήνυση η οποία είχε ως τίτλο: «ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ

Το βλέπετε. Θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνουν. Μου έκανε μήνυση, λέει, το EkklisiaOnLine για την “αποβλάκωση” που δήλωσα ότι καλλιεργεί η… απερίγραπτη τηλεοπτική σειρά του “Άγιου Παϊσιου”. Ποιος; Το EkklisiaOnLine! Από τον καιρό της Χρυσής Αυγής είχαν να με μηνύσουν. Και αφού σηκώθηκα από το πάτωμα, όπου είχα κυλιστεί από τα γέλια, θυμήθηκα την προπέρσινη ανάρτηση του Δημήτρη Αλικάκου, στο πικ της πανδημίας, όπου το EkklisiaOnLine συνιστούσε να μην φοβόμαστε την κατάποση της θείας κοινωνίας, ακόμη και αν κάποιος κακόβουλος την ανακατέψει με… δηλητήριο. Ανυπομονώ να συναντήσω αυτά τα υποκείμενα στο δικαστήριο. Ειλικρινά, ανυπομονώ».