Η μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο την εικόνα που αντίκρισε μπαίνοντας στην μεζονέτα και τόνισε πως τα πρώτα ευρήματα από το θύμα ήταν σαφή για την αιτία θανάτου.

Την πεποίθησή της ότι δεν υπήρξε πάλη πριν τον θάνατο της Καρολάιν, κατέθεσε στο ΜΟΔ η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωτόπουλου η οποία βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά μαζί με τους αστυνομικούς που έσπευσαν για τη δήθεν ληστεία.

Η μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο την εικόνα που αντίκρισε μπαίνοντας στην μεζονέτα και τόνισε πως τα πρώτα ευρήματα από το θύμα ήταν σαφή για την αιτία θανάτου: «Ήταν προφανής ο μηχανισμός του θανάτου. Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο και ήταν πρησμένο. Είχε ασφυκτικές κηλίδες, χαρακτηριστικό εύρημα σε τέτοιους θανάτους. Απαιτεί πίεση και άσκηση δύναμης το πρήξιμο στα χείλη. Δεν γίνεται μόνο με ένα μαξιλάρι. Η εικόνα που έκανα ήταν ότι κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα και ίσως αυτή η εκδορά είχε προκληθεί από νύχι. Δεν υπάρχουν άλλου τύπου κακώσεις. Δεν είχε πιάσει κάποιος από το μπράτσο αυτό το άτομο. Θεωρώ ότι δεν προηγήθηκε πάλη προ του θανάτου. Δεν υπήρχαν αμυντικά σημεία» τόνισε η ιατροδικαστής.

Για τα κρίσιμα στοιχεία που προέκυψαν από το ρολόι τής Καρολάιν και τους παλμούς που καταγράφηκαν η μάρτυρας ανέφερε: «Στον ασφυκτικό θάνατο περίπου για 2-3 λεπτά ο εγκέφαλος αντέχει. Μετά νεκρώνεται όποτε και να επιβιώσει το άτομο θα είναι σε δύσκολη κατάσταση. Μετά σταματούν τα όργανα και τέλος η καρδιά. Στην έκθεση μου λέω ότι ο θάνατος έχει συμβεί λίγο μετά τις 4 και σίγουρα όχι μετά τις 5. Έχω μια εκτίμηση, ότι ο θάνατος μπορεί να έχει συμβεί χοντρικά μέσα σε πέντε λεπτά».

Πρόεδρος: Με παλμούς 50-60 σε τι κατάσταση βρισκόταν το θύμα;

Μάρτυρας: Αντιστοιχεί σε κατάσταση ηρεμίας, ύπνου δηλαδή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι από τις 60 σφίξεις πηγαίνει στους 90. Εκεί κάτι έχει συμβεί.

Η μάρτυρας απέκλεισε την πιθανότητα να προκλήθηκε ο θάνατος από σφιχτό εναγκαλισμό, γιατί τότε όπως είπε «θα έπρεπε να κρατήσει κάποια λεπτά και να προκαλέσει κακώσεις που δεν βρήκαμε».

Για τον κατηγορούμενο η μάρτυρας τόνισε: «Μας προβλημάτισε ότι όσες κακώσεις υπήρχαν ήταν πολύ λεπτές, είχαν μικρό πάχος. Ήταν μόλις διακρινόμενες. Δηλαδή δεν ήταν σφιχτό το δέσιμο. Έχει να κάνει όχι με τη διάρκεια, αλλά με το πόσο σφιχτό ήταν».

Εισαγγελέας: Της είχε δαγκώσει τα χείλη;

Μάρτυρας: Όχι είναι από την πίεση. Είναι χτύπημα όχι δάγκωμα.

Αναφερόμενη στην σκυλίτσα της Καρολάιν που βρέθηκε κρεμασμένη από την εσωτερική σκάλα, η ιατροδικαστής έκανε λόγο για μια “ακραία εικόνα” για κάτι «το πρωτόγνωρο που είδα και έχω πάει σε παρά πολλά εγκλήματα. Αυτή η μυρωδιά του αίματος… ζώο θανατωμένο με αυτό τον τρόπο δεν έχω ξαναδεί. Συνήθως τα πυροβολούν… εδώ τα μπροστινά πόδια του σκύλου ήταν πάνω στον τοίχο σαν να προσπαθούσε να κρατηθεί… Δεν ξέρω τι να πω»

Πολιτική αγωγή: Άρα βασανίστηκε το ζώο;

Μάρτυρας: Όσο και η κοπέλα.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντίδραση» – Οι καταθέσεις των δύο αστυνομικών

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί που έφθασαν πρώτοι στη μεζονέτα που έγινε το έγκλημα.

Ο άνθρωπος που πήρε το μωρό της νεκρής Καρολάιν στην αγκαλιά του, λίγη ώρα μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ήταν ο πρώτος που κατέθεσε. Ο αστυνομικός που μπήκε πρώτος στο σπίτι όταν ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση για τη δήθεν ληστεία κατέθεσε όλα όσα είδε στον χώρο του εγκλήματος. Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς και στις αντιδράσεις του κατηγορούμενου που τον βρήκαν δεμένο και τον έλυσαν. Ο μάρτυρας χαρακτήρισε περίεργη τη συμπεριφορά του 34χρονου, ο οποίος έμοιαζε σοκαρισμένος με την πρώτη ματιά, ωστόσο αργότερα, όταν σκέφτηκε όσα έγιναν, υποστήριξε πως του έμοιαζε με θέατρο η στάση του πιλότου.

«Ήταν λίγο περίεργο. Είπαμε ότι ήταν πολύ σοκαρισμένος ή πολύ ψύχραιμος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντίδραση. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του ή η έλλειψη αντίληψης της κατάστασης. Θεωρήσαμε ότι είναι σε σοκ και δεν ήθελε να πάρει το παιδί αγκαλιά. Έπρεπε κάποιος να πάρει το παιδί. Μου ζήτησε λίγο χρόνο να πάρει τους γονείς του. Τους πήρε τελικά να έρθουν να το πάρουν», υποστήριξε ο μάρτυρας και όταν ρωτήθηκε περιέγραψε τι αντίκρυσε φτάνοντας στο σημείο.

Πρόεδρος: Το παιδί είχε καταλάβει τι είχε συμβεί;

Αστυνομικος: Όχι, δεν έκλαιγε, ήταν σιωπηλό. Η γυναίκα ήταν δεμένη πισθάγκωνα με κάποιο ύφασμα και είχε περασμένο και ένα δεύτερο ύφασμα σαν ζακέτα. Όταν λύθηκε ο κατηγορούμενος έκατσε πάνω στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη γυναίκα, σε κατάσταση ότι τι έχει συμβεί. Του είπαμε ότι έχει τελειώσει, είναι νεκρή. Έκανε κάποιες ενέργειες ότι βρισκόταν σε σοκ και ζήτησε να πάρει το μωρό αγκαλιά. Του το έδωσα αλλά επειδή οι κινήσεις του φαίνονταν άγαρμπες και κουνούσε το μωρό δεξιά-αριστερά σαν κούκλα, σαν σε κατάσταση θρήνου, του το πήρα αμέσως από τα χέρια.

Ο αστυνομικός ρωτήθηκε για τον κατηγορούμενο και πώς έδειχνε να αντιδρά στην ακραία συνθήκη. «Είπαμε και με τους άλλους συναδέλφους ότι είτε είναι πολύ σοκαρισμένος είτε είναι πολύ ψύχραιμος», απάντησε.

Πρόεδρος: Δηλαδή, είδατε μία συμπεριφορά ακραία;

Μάρτυρας: Έχουμε ξαναδεί συγγενείς θυμάτων, δεν έχω δει ξανά τέτοια αντίδραση.

Προεδρος: Τι σας έκανε εντύπωση δηλαδή;

Μάρτυρας: Η ψυχραιμία ή η έλλειψη αντίληψης της κατάστασης.