Η τεχνική έκθεση έδειξε τον εντοπισμού μεγάλης ποσότητας αιθανόλης, ανατρέποντας τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου

Νέα ευρήματα στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, δρομολογούν τις εξελίξεις, αφού η γνωμοδότηση του τεχνικού συμβούλου που παραδόθηκε σήμερα στην ανακρίτρια και αφορά την ιατροδικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε στα δείγματα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thesstoday.gr, η τεχνική έκθεση έδειξε τον εντοπισμού μεγάλης ποσότητας αιθανόλης, ανατρέποντας τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, όπου έκανε λόγο για «ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ».

Πιο αναλυτικά ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης, επί δύο εβδομάδες επεξεργαζόταν στοιχεία και πληροφορίες με στόχο τη σύνταξη τεχνικού πορίσματος, με το οποίο θα απαντά λεπτομερώς σε ιατροδικαστικά ζητήματα, όπως: πότε έγιναν οι δειγματοληψίες και ποια δείγματα ελήφθησαν, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν κενά στο DNA.

Δεν έχουμε δειγματοληψία από τη σουίτα από το DNA του χώρου».

Έτσι, λοιπόν, παραδόθηκε σήμερα στην ανακρίτρια η τεχνική έκθεση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ανατρεπτικό στοιχείο εντοπισμού μεγάλης ποσότητας αιθανόλης, κάτι το οποίο αρχικώς είχε διαψεύσει το περιβάλλον του κατηγορουμένου, όπου έκανε λόγο για «ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ».

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της 24χρονης, Δημήτρη Γαλεντέρη, μετά τη διαπίστωση για την κατανάλωση αλκοόλ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν αμελητέα, ενσωμάτωσε το παραπάνω στοιχείο στην τεχνική έκθεση.


«Η ανακρίτρια θα δει τον φάκελο – Μπορεί να διατάξει περαιτέρω έρευνα»

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας, σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr εξηγεί ότι «η ανακρίτρια θα δει τον φάκελο και μπορεί να διατάξει περαιτέρω έρευνα. Δηλαδή, ενώ στα αποτελέσματα των τοξικολογικών φαίνεται ότι έχει παρθεί γενετικό υλικό από ένα δράστη, ο τεχνικός σύμβουλος υποστηρίζει ότι έπρεπε να παρθεί και από άλλο εμπλεκόμενο άτομο, διότι είναι ομοζυγωτικοί δίδυμοι, άρα μπορεί να έχουν ίδιο γενετικό υλικό».

Ο κ. Ζιώγας συνεχίζει και επισημαίνει ότι «πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, οι δικαστές έχουν την κρίση τους και θα δουν την πραγματικότητα», επισημαίνοντας επίσης ότι η 24χρονη «παλεύει και προσπαθεί καθημερινά να επανέλθει στην κανονική της ζωή».