Nα στηριχθεί το ΕΣΥ με κάθε τρόπο για να αντιμετωπισθεί η επιδημία του κορωνοϊού, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγγελία Γεννηματά: Ιταλοί φτάνουν σε νησί του Αιγαίου


19|03|2020 | 13:03

Μητσοτάκης: 10 δισ. στην οικονομία, κανονικά το δώρο Πάσχα


19|03|2020 | 19:30

Μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Είναι παρά πολύ σημαντικό να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας τούτη την ώρα. Το επισημαίνω αυτό, διότι το προηγούμενο διάστημα ακούγονταν φωνές που προσπαθούσαν να απαξιώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σήμερα, όμως, είναι φανερό ότι το ΕΣΥ είναι το μεγαλύτερο όπλο για το ‘εμείς’ για όλους εμάς. Ελπίζω όλες αυτές οι ιδέες να ανήκουν στο παρελθόν. Το ΕΣΥ έχει την ανεξίτηλη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και των ανθρώπων του που έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτό. Ενωμένοι θα δώσουμε αυτή τη μάχη και θα καταφέρουμε να περάσουμε τη δοκιμασία».

Όπως είπε η κ Γεννηματά, «μένουμε σπίτι για να μπορέσουμε κάποια στιγμή αργότερα να βγούμε έξω, να δουλέψουμε, να ξαναβρεθούμε με τους φίλους και να πάμε τη ζωή μας μπροστά. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Μπορεί να δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή οι αντοχές της κοινωνίας, της δημόσιας υγείας και της οικονομίας, αλλά πιστεύω ότι αν μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, θα δώσουμε αυτή τη μάχη και θα καταφέρουμε να περάσουμε τη δοκιμασία».

Φώφη Γεννηματά: Ικανοποίηση μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη

Για τα όσα είπε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί «πολλά από αυτά που συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό τα έχει κάνει αποδεκτά και προχωρούν. Και η πρότασή μας για την αναθεώρηση του Προϋπολογισμού και η πρότασή μας για ενίσχυση των επιχειρήσεων που δεν έχουν κλείσει, αλλά έχουν πολύ χαμηλό τζίρο και άρα πρέπει να στηριχθούν και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Και η πρότασή μας για έκτακτο επίδομα στους ανθρώπους που δουλεύουν στο σύστημα υγείας. Εμείς σήμερα καταθέσαμε σχετική πρόταση νόμου, λέμε για ενίσχυση όσο διαρκεί η δοκιμασία αυτή, και όχι μόνο για ένα μήνα, αλλά φαντάζομαι ότι ο πρωθυπουργός δεν θα έχει θέμα να το επεκτείνει αν συνεχιστεί η προσπάθεια που καταβάλει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και περισσότερα τεστ – το ακούσαμε από τον κ. Τσιόδρα. Ακούμε ότι συζητούν να υιοθετήσουν και τα κινητά συνεργεία που είναι μία ακόμα πρότασή μας, για το πώς μπορεί η πρωτοβάθμια υγεία να συμβάλει και να κρατηθεί όσο το δυνατόν γίνεται πιο μακριά από τα νοσοκομεία ο ιός.

Μένει ένα σοβαρό θέμα, το οποίο δεν άκουσα από τον πρωθυπουργό. Αφορά την ένταξη των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, νοσηλευτές του Δημοσίου, στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ισχύει για τους νοσηλευτές του ιδιωτικού τομέα. Δεν αρκεί μόνο να τους χειροκροτούμε, που πρέπει να τους χειροκροτήσουμε και να τους ευχαριστήσουμε θερμά τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, έμπρακτα πρέπει εκτός από το επίδομα, να τους δώσουμε κάτι που θα έχει βάθος χρόνου και θα αφορά τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα».

Οι προτάσεις της Φώφης Γεννηματά για το σύστημα υγείας

Για το τι πρέπει να γίνει στο σύστημα υγείας, η κ. Γεννηματά πρότεινε: «άμεσα να ανοίξουν εκατοντάδες κρεβάτια ΜΕΘ που είναι εξοπλισμένα, αλλά είναι κλειστά, και στο κέντρο και στην περιφέρεια, και το στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε και άλλα. Το δεύτερο είναι να εξασφαλιστούν επιπλέον κρεβάτια νοσηλείας γι αυτούς που δεν χρειάζονται μονάδα εντατικής θεραπείας. Έχουμε προτείνει να υπάρξει ένα τουλάχιστον νοσοκομείο, μόνο για κρούσματα του κορωνοϊού, σε κάθε Περιφέρεια. Για να μην είναι σε επαφή με τα υπόλοιπα τμήματα.

Όπως επίσης είναι πολύ σημαντικό, να προστατεύσουμε την υγεία του νοσηλευτικού προσωπικού και του υγειονομικού προσωπικού στο σύνολό του. Ήδη πληρώνουν βαρύ τίμημα. Έχουμε έναν νεκρό, πολλά κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν προστατευτεί επαρκώς, ενώ έγκαιρα ο κ. Τσιόδρας είχε δώσει τις οδηγίες. Το ερώτημα είναι ποιος έχει αναλάβει να φτάσουν αυτά που χρειάζονται, από φόρμες, γάντια, μάσκες, στους γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και στους ανθρώπους που δουλεύουν στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια Στο Σπίτι’»

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM