Η πανδημία του κορωνοϊού σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους στις ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες. Με τον τρόπο αυτό ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ από κορωνοϊό αυξάνεται σε 414, από 278 το Σάββατο 21 Μαρτίου, σύμφωνα με τη νέα καταμέτρηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Οι πολιτείες της Νέας Υόρκης (114 νεκροί), της Ουάσινγκτον (94 νεκροί) και της Καλιφόρνιας (28 νεκροί) είναι οι μεγαλύτερες εστίες της επιδημίας κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη live ενημέρωση στο νέο site για τον κορωνοϊό της Athens Voice (www.athensvoice.gr/koronoios), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού «εκτοξεύτηκαν» σε 32.356. Οι ΗΠΑ βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση της λίστας των κρατών με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, πίσω μόνο από την Ιταλία και την Κίνα.

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του Facebook Inc Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε την Κυριακή 23 Μαρτίου ότι η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης δώρισε από το αποθεματικό της για έκτακτες καταστάσεις 720.000 μάσκες, ώστε να παράσχει στους εργαζόμενους στον τομέα υγείας περισσότερο προστατευτικό εξοπλισμό.

«Για να βοηθήσει, το Facebook δώρισε από το αποθεματικό μας για έκτακτες καταστάσεις 720.000 μάσκες που είχαμε αγοράσει σε περίπτωση που συνεχίζονταν οι πυρκαγιές», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ σε ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι η εταιρεία εργάζεται επίσης για τον «εφοδιασμό με πολύ περισσότερες δωρεές».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται η ζήτηση για μάσκες προστασίας της αναπνοής λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, μέσα στους επόμενους 18 μήνες, σκοπεύει να αγοράσει 500 εκατομμύρια μάσκες για τα λεγόμενα Στρατηγικά Εθνικά Αποθέματα.

Η είδηση για τους περισσότερους από 100 νεκρούς λόγω κορωνοϊού στις ΗΠΑ έγινε γνωστή μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι μέλος του γραφείου του αντιπροέδρου Μάικ Πενς βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM