Μια διαφορετική εξ αποστάσεως συζήτηση με τον φιλόσοφο και συγγραφέα Στέλιο Ράμφο είχε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της μεστής συζήτησης οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως οι δύσκολες συνθήκες που βιώνει τις τελευταίες ημέρες τόσο η χώρα μας όσο και ο παγκόσμιος πληθυσμός αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για αυξημένη υπευθυνότητα της κοινωνίας. Επίσης, αναφέρθηκε ότι στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού «πού είναι το κράτος». «Τώρα δεν το ακούμε και πρέπει να κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί για να μην το ακούσουμε». Ταυτόχρονα προσέθεσαν πως ο καθένας οφείλει να πράττει εκείνο που του αναλογεί.

«Απομονωμένοι αλλά όχι αποξενωμένοι»

Η εμπειρία αυτή, άλλωστε, συμφώνησαν, μας διδάσκει πώς μπορούμε να είμαστε μαζί και ενωμένοι, ζώντας χώρια. Τόνισαν δε την ανάγκη να αναζωπυρωθεί η προοπτική της μεταρρυθμιστικής ατζέντας εν μέσω δύσκολων συνθηκών.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ράμφος ανανέωσαν το ραντεβού τους, από κοντά την επόμενη φορά, αφού νικηθεί ο κορωνοϊός και επιστρέψουμε σε κανονικές συνθήκες.

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM