Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα επαναλάβουν τις «έντονες μάχες» στη Γάζα εάν η Χαμάς δεν απελευθερώσει τους ομήρους μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, σε δήλωσή του μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας.

«Εάν η Χαμάς δεν επιστρέψει τους ομήρους μας μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου», δήλωσε, «η κατάπαυση του πυρός θα λήξει και οι IDF θα επιστρέψουν σε έντονες μάχες μέχρι να ηττηθεί οριστικά η Χαμάς».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε επίσης τη Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους ομήρους μέχρι το Σάββατο.

Ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι η Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει άλλους εννέα ομήρους μέχρι την προθεσμία.

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας τόνισε ότι ο Νετανιάχου χαιρέτισε την απαίτηση του προέδρου Τραμπ για την απελευθέρωση των ομήρων και όλοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο όραμα του προέδρου για το μέλλον της Γάζας.

Με τον Νετανιάχου στο πλευρό του, ο Τραμπ είχε προτείνει στους Παλαιστίνιους να μετεγκατασταθούν από τη Γάζα και τις ΗΠΑ να αναλάβουν τον έλεγχο της ανοικοδόμησης της κατεστραμμένης Λωρίδας.

«Όλοι εκφράσαμε την οργή μας για τη σοκαριστική κατάσταση των τριών ομήρων μας που απελευθερώθηκαν το περασμένο Σάββατο», δήλωσε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι διέταξε τις δυνάμεις των IDF να ενισχύσουν την παρουσία τους στη Γάζα και στα σύνορα, καθώς η Χαμάς ανακοίνωσε την αναστολή μελλοντικών απελευθερώσεων ομήρων.