Η Χαμάς ανακοίνωσε τα ονόματα Ισραηλινών ομήρων που προγραμματίζουν να απελευθερώσουν το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, παρέδωσαν στον Ερυθρό Σταυρό τη σορό της ομήρου Σίρι Μπίμπας, όπως μεταδίδουν αραβόφωνα και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα της σορού.

Δύο από τα πτώματα που παραδόθηκαν νωρίτερα από τη Χαμάς ταυτοποιήθηκαν ως του βρέφους Κφιρ Μπίμπας και του 4χρονου αδερφού του, Αριέλ. Ωστόσο, η σορός που παραδόθηκε ως της μητέρας τους δεν ήταν αυτή που είχαν συμφωνήσει, αλλά μιας άγνωστης γυναίκας από τη Γάζα, γεγονός που προκάλεσε την οργή του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Απελευθερώσεις ομήρων το Σάββατο

Παράλληλα, η Χαμάς δημοσιοποίησε τα ονόματα έξι Ισραηλινών ομήρων που σκοπεύουν να απελευθερώσουν το Σάββατο, σύμφωνα με τους όρους της εκεχειρίας. Επίσης, αναφέρθηκε ότι πάνω από 600 Παλαιστίνιοι θα απελευθερωθούν από τις ισραηλινές φυλακές ως αντάλλαγμα.

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι η εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός παραμένει σε καλό δρόμο, παρά τις εντάσεις που προκλήθηκαν από ισραηλινούς ισχυρισμούς σχετικά με την ταυτότητα της σορού της Σίρι Μπίμπας.