
Ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών έχει επιλεγεί ως η νέα ζωντανή θεά του Νεπάλ. Η Aryatara Shakya μεταφέρθηκε από την οικογένειά της από το σπίτι τους σε ένα σοκάκι του Κατμαντού προς ένα ναό-παλάτι την Τρίτη (30/9), κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου και πιο σημαντικού ινδουιστικού φεστιβάλ της χώρας.
Η διαδικασία επιλογής της Kumari είναι ιδιαίτερα αυστηρή και περιλαμβάνει διάφορες παραδοσιακές δοκιμασίες. Η νέα ζωντανή θεά αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην ινδουιστική θρησκεία και η παρουσία της θεωρείται ευοίωνη για την κοινότητα.
Η Aryatara Shakya είναι πλέον το κέντρο προσοχής, καθώς οι πιστοί και οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο έρχονται να την δουν και να την προσκυνήσουν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στην πολιτιστική κληρονομιά του Νεπάλ.