Μετά τη συνεδρίαση της G7, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε μια ανάρτηση στο Truth Social, στην οποία τόνισε ότι όλοι οι ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία τους να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι βρίσκεται σε σοβαρές διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να βρουν μια λύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και για σημαντικές οικονομικές συναλλαγές μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Στην ανάρτησή του, υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες προχωρούν θετικά, προσδιορίζοντας τη σημασία της «Συμφωνίας για τα κρίσιμα ορυκτά και τις σπάνιες γαίες» μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας, η οποία αναμένεται να υπογραφεί σύντομα.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή θα διασφαλίσει ότι ο αμερικανικός λαός θα ανακτήσει τα δισεκατομμύρια δολάρια και τον στρατιωτικό εξοπλισμό που στάλθηκαν στην Ουκρανία, ενώ θα υποστηρίξει και την ανάπτυξη της οικονομίας της Ουκρανίας καθώς ο πόλεμος πλησιάζει στο τέλος του».