Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε για άλλη μια φορά την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνάντηση. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον υπάρξει κάποια μορφή «συμφωνίας» μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αδυναμία των δύο ηγετών να προχωρήσουν σε διάλογο, τονίζοντας την ανάγκη για επικοινωνία και συνεργασία.

Ο Ζελένσκι, από την πλευρά του, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε μια τριμερή συνάντηση με τον Τραμπ και τον Πούτιν, προκειμένου να συζητηθούν οι τρέχουσες προκλήσεις και να αναζητηθούν λύσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία.