Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 38χρονος άνδρας στη Μόσχα, μετά την κατανάλωση ενός κοκτέιλ που περιείχε υγρό άζωτο, το οποίο του σερβίρισε διάσημος σεφ κατά τη διάρκεια μιας χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργάνωσε μια εταιρεία. Ο σεφ προετοίμασε εντυπωσιακά κοκτέιλ χρησιμοποιώντας αυτή την ουσία, η οποία είναι συνήθως γνωστή για τη χρήση της σε επαγγελματικές κουζίνες, κυρίως για την άμεση κατάψυξη των συστατικών.

Η χρήση του υγρού αζώτου σε τρόφιμα μπορεί να είναι επικίνδυνη, και οι συνέπειες της κατανάλωσής του είναι σοβαρές. Ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και οι γιατροί παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του, ενώ οι αρχές ερευνούν το περιστατικό.