Υψηλά κέρδη καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, ακολουθώντας την έντονη ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 566,64 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 4,79%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,75 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,95%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,35%.

Άνοδο καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+11,76%), της Πειραιώς (+10,70%), της ΕΧΑΕ(+9,58%), της Alpha Bank(+9,34%), της Aegean Airlines(+9,15%) και της Viohalco(+8,50%).

Ανοδικά κινούντα όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+9,26%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+8,40%). Ανοδικά κινούνται 60 μετοχές, 3 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Εθνική +11,76% και Πειραιώς+10,70%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Space Hellas-8,46% και Βιοκαρπέτ-3,60%.

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM