Οι αρχές του Μπαλί κατέστησαν τη χρήση μάσκας υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους από τον περασμένο χρόνο καθώς τα κρούσματα αυξάνονταν

Οι ξένοι που θα εντοπίζονται να μη φοράνε μάσκα στο Μπαλί της Ινδονησίας, θα τιμωρούνται με μια περίεργη τιμωρία καθώς θα υποχρεώνονται να κάνουν push-ups.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τουρίστες να υποχρεώνονται να κάνουν την άσκηση, σε συνθήκες τροπικής ζέστης και με αξιωματούχους ασφαλείας να τους επιτηρούν.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο πολλοί ξένοι έχουν συλληφθεί χωρίς μάσκα, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος ασφαλείας.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι πλήρωσαν το ανάλογο πρόστιμο ενώ 30 άτομα είπαν ότι δεν είχαν τα χρήματα. Για αυτό και τους επιβλήθηκαν τα push-ups.

Αυτοί που δεν φορούσαν μάσκα υποχρεώθηκαν να κάνουν έως 50, ενώ εκείνοι που την φορούσαν λάθος έκαναν 15.

«Στην αρχή λένε ότι δεν γνώριζαν τους κανόνες. Μετά ότι το ξέχασαν ή ότι η μάσκα τους είναι βρεγμένη ή καταστράφηκε», δήλωσε στο AFP ο αξιωματούχος.

Σε ορισμένους Ινδονήσιους στο νησί, το οποίο είναι ένας ινδουιστικός θύλακας στην μεγαλύτερη σε μουσουλμανικό πληθυσμό χώρα στον κόσμο, έχει επίσης επιβληθεί αυτή η ασυνήθιστη τιμωρία.

Οι αρχές του Μπαλί έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι οι ξένοι που παραβιάζουν τους ισχύοντες κανονισμούς για τον κορωνοϊό θα απελαύνονται από την χώρα, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Το νησί, το οποίο έχει πληγεί από την επανδημία, παραμένει επισήμως κλειστό για τους τουρίστες από το εξωτερικό.

#menoumespeedy