Από κάθε μας ταξίδι παίρνουμε  εμπειρίες και γνώσεις. 

 Ωστόσο, είναι πιθανό να θέλουμε  και ένα αναμνηστικό από τα ταξίδια μας. Είτε για εμάς τους ίδιους είτε για την οικογένεια και τους φίλους μας.         

Αυτά είναι κάποια σουβενίρ από διάφορες χώρες .

 

Πορτογαλία

Περισσότερο από το ένα τρίτο της πορτογαλικής γης καλύπτεται από φελλό, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι η χώρα είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας φελλού στον κόσμο. Με το υλικό που χρησιμοποιείται για τα πάντα, οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν κάποιο αυθεντικό πορτογαλικό φελλό σε σχεδόν οποιαδήποτε μορφή από καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ολλανδία

Τα  ‘klompen’ είναι ένα από τα τρία αναγνωρίσιμα σύμβολα της Ολανδίας. Τα τσόκαρα αυτά δεν είναι καθόλου αναπαυτικά οπότε καλό θα ήταν να προτιμήσετε να τα αγοράσετε σε διακοσμητική μινιατούρα.

Γερμανία, Βερολίνο

Κομμάτι του τείχους του Βερολίνου, αν και δεν μπορεί να είσαστε σίγουροι ότι αγοράζετε ένα πραγματικό κομμάτι από το τείχος. Κοντά στο μνημείο του τείχους υπάρχει κατάστημα που διαθέτει κομμάτια του τείχους προς πώληση.

Ιταλία, Βενετία

Η Βενετσιάνικη μάσκα είναι του αναμνηστικό που μπορείτε να αγοράσετε από τη Βενετία. Υπάρχουν  μαγαζιά που τις πουλάνε όχι μόνο στη Βενετία αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας. Αν όμως βρεθείτε στη Βενετία θα έχετε την επιλογή να σχεδιάσετε τη δική σας μάσκα.

Γαλλία, Παρίσι

Είναι σχεδόν αδύνατον να επισκεφτείς το Παρίσι και να μη δοκιμάσεις τα γνωστά macarons. Από τη στιγμή που θα τα γευτείς σίγουρα θα θελήσεις να πάρεις και ένα κουτί γεμάτο, με διάφορες γεύσεις, ως  αναμνηστικό .

 

Αυστρία

Τα ‘Mozart balls’ μπορείτε να τα προμηθευτείτε από οποιοδήποτε σουπερ μαρκετ της Αυστρίας. Σφαίρες αμυγδαλωτού με επικάλυψη σοκολάτας και στη συνέχεια τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο με επένδυση από το πρόσωπο του συνθέτη, αποτίουν φόρο τιμής στον παγκοσμίου φήμης συνθέτη.

Ηνωμένο Βασίλειο

Τίποτα περισσότερο Βρετανικό από το τσάι. Το τσάι είναι το τέλειο ενθύμιο για να επιστρέψετε από ένα ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορείτε να βρέιτε τόσο φθηνές ποικιλίες, όσο και  πιο ακριβές.

Ρωσία

Η γνωστή Μπαμπούσκα ( Ματριόσκα) , η κόυκλα μέσα σε άλλη κούκλα είναι ίσως το γνωστότερο σουβενίρ της Ρωσίας.

 

Σουηδία ,Στοκχόλμη

Τα Dala horse, εξαιρετικά παραδοσιακά ξύλινα άλογα βαμμένα σε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου, αν και τα κόκκινα  θεωρούνται ως τα πιο παραδοσιακά. Τα μικρά ξύλινα ειδώλια  αλόγων είναι ένα παραδοσιακό δώρο στη Σουηδία για γάμους, γεννήσεις, επετείους, αποφοιτήσεις.  Και φυσικά το τέλειο αναμνηστικό για τους τουρίστες.